Slovenija
26 ogledov

Nadzorniki spet o Duhovnikovi

Žurnal24 main
Nadzorni svet Darsa bo znova obravnaval poziv računskega sodišča za začetek postopkov za razrešitev uprave družbe. Vnovično obravnavo problematike je nadzornikom Darsa naložila AUKN.

Kot je prejšnji teden dejal prvi nadzornik Darsa Milan Medved, se je nadzorni svet do problematike poziva računskega sodišča opredelil že mnogokrat, a se bo še enkrat, "ker je to naša osebna odgovornost". Medved ne želi ugibati, kako bo nadzorni svet odločil o zadevi, saj je nadzorni svet, kot poudarja, kolektivni organ.

Nadzorniki so poziv računskega sodišča že obravnavali in ga zavrnili kot neutemeljenega. Po Medvedovih besedah v pozivu ni bilo dovolj dejstev, na podlagi katerih bi upravo Darsa razrešili zaradi negospodarnega ravnanja.

Tudi o podizvajalcih
Nadzorni svet Darsa se bo dotaknil tudi problematike nepoplačila podizvajalcev. Dars trenutno pregleduje zahtevke podizvajalcev in bo pripravil poročilo o konkretnih rešitvah.

Če bo ugotovil, da se kateri od zahtevkov podizvajalcev nanaša na dela, ki še niso bila poplačana glavnemu izvajalcu, bo Dars plačilo poravnal iz lastnih sredstev, v nasprotnem primeru pa dvakratnega plačila ne more izvesti, je prejšnji teden poudarila Duhovnikova.

Podizvajalci zaradi nepoplačil sicer za 13. junij napovedujejo dveurno popolno zaporo dela pomurske avtoceste. Dars je sicer v minulih dneh zavrnil vlogo Društva podizvajalcev za izdajo dovoljenja za zaporo. Če bodo podizvajalci izvedli zaporo, bo ta tako protizakonita.

Komentarjev 1
  • allstarr111 23:36 07.julij 2011.

    Naj že ukinejo ta DARS, sej tko al tko ni drugega od njega kot stroški.