Slovenija
19 ogledov

Nagrade vodilnim na agenciji

Vlada je nagradila vodilne na Agenciji za trg vrednostnih papirjev. Žurnal24 main
Zaradi nadpovprečnih delovnih rezultatov je vlada nagradila direktorja in tri namestnike Agencije za trg vrednostnih papirjev. Skupaj bodo prejeli 5449,64 evra.

Na podlagi poslovnega poročila agencije za leto 2008 tako direktorju in trem namestnikom pripada redna delovna uspešnost v višini 4/12 zneskov, do katerih bi bili sicer upravičeni. Direktor Damjan Žugelj bo tako prejel 2061,41 evra, namestniki direktorjev Anka Čadež 1164,70, Marko Vozelj 1588,23 in Primož Pinoza 635,29 evra, kar skupaj predstavlja 5449,64 evra. Polni obseg redne delovne uspešnosti bi sicer znašal 16.349,91 evra.

Kot so sporočili iz vlade, je agencija v letu 2008 izvrševala načrtovane naloge na vseh osnovnih področjih dela, in sicer na področju izdaje dovoljenj, izvajanja nadzora agencije v letu 2008, priprave podzakonskih predpisov agencije in drugo (aktivno sodelovanje s tujimi in mednarodnimi institucijami in organizacijami, aktivno sodelovanje pri predsedovanju Slovenije EU, sodelovanje v procesu pridruževanja Slovenije OECD in podobno).

Agencija je med drugim posebno pozornost namenila poenostavitvi postopkov za vse subjekte nadzora, kjer to pripomore k učinkovitejšemu reševanju zadev, še posebej na področju predpisanega poročanja teh subjektov, kar pomeni tudi pocenitev poslovanja teh subjektov. Agencija je delo v letu 2008 opravila s 40 povprečno zaposlenimi, saj je bilo šele konec leta 2008 v agenciji zaposlenih 45 ljudi, od katerih trije opravljajo delo s polovičnim delovnim časom iz naslova invalidnosti oziroma starševskega varstva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.