Slovenija
20 ogledov

Naj bo vsaj ta noč brez nesreč

(Foto: Zavod Varna pot) Žurnal24 main
Zavod Varna pot danes zaključuje projekt Evropska noč brez prometnih nesreč. Ponoči pričakujte tudi poostren policijski nadzor nad cestah.

Člani Zavoda Varna pot bodo danes ob zaključku projekta v lokalih nagovarjali obiskovalce, še posebej voznike in jih spodbujali k odgovornemu ravnanju v prometu. Vsako skupino mladih bodo spodbujali, da izbere "odgovornega voznika", ki naj bi se obvezal, da tisti večer ne bo pil alkohola oz. da bo trezen, ko bo sedel za volan. Sodelujoči vozniki bodo dobili posebne zapestnice, s čimer bodo dokazovali svojo obvezo.

Aktivnosti bodo izvajali od 22. do 6. ure, in sicer v:
– Ljubljani (Na balanci, Hugo Barerra Club),
– Mariboru (Ribičija),
– Celju (Branibor pub),
– Novem mestu (Kava bar Rondo),
– Kopru (Bellavita) in
– Kranju (Big Star).

Preden bodo "odgovorni vozniki" zapustili gostinski lokal, jih bodo demonstratorji pozvali k prostovoljnemu in brezplačnemu preizkusu alkoholiziranosti. V primeru rezultata 0.0 mg alkohola na liter izdihanega zraka bodo prejeli skromno sponzorsko darilo ali alkotest za enkratno uporabo.

V primeru rezultata več kot 0.0 in manj kot 0,24 mg alkohola na liter jih bodo demonstratorji opozorili na nevarnosti vožnje pod vplivom alkohola in predlagali uporabo drugega prevoznega sredstva.

"V akciji sodeluje tudi policija in bo delovala restriktivno. Izvajali bodo poostren nadzor nad vozniki," nam je sicer že včeraj povedla vodja projekta pri Zavodu Varna pot Katja Blatnik.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.