Slovenija
28 ogledov

Naj poslanka je Eva Irgl

Žurnal24 main
Poslanke državnega zbora. Največji vtis je na vas naredila poslanka SDS Eva Irgl, najmanjšega pa poslanka SD Andreja Črnak Meglič.

Glasovanje za naj poslanko na naši spletni strani se je končalo. Prepričljiva zmagovalka je Eva Irgl, ki je prejela 926 glasov.

"Vsem, ki spremljajo moje delo in so glasovali zame, se zahvaljujem za dane glasove. Čestitam tudi ostalim poslankam, ki so bile zaradi svojega dela, ki ga opravljajo v parlamentu, vsekakor močna konkurenca. Bi pa želela poudariti, da je zanimivo, da se prek različnih anket (najlepša poslanka, najboljša poslanka ipd.) ocenjuje predvsem poslanke, bistveno manj pa poslance. Zato bi bilo zanimivo spremljati tudi akcijo Naj poslanec," je ob tej priložnosti povedala nekdanja televizijska voditeljica.

 

Lestvica:
1. Eva Irgl
2. Julijana Bizjak Mlakar
3. Cveta Zalokar Oražem
4. Alenka Jeraj
5. Renata Brunskole
Celoten seznam si lahko ogledate na tej povezavi.

Ljudje so opazili njena prizadevanja
Na drugo mesto se je uvrstila Julijana Bizjak Mlakar iz SD (727 glasov). "Hvala vsem za izkazano zaupanje. Pri svojem delu poskušam slediti tistemu, kar piše v ustavi: se pravi, da smo poslanci poslanci vsega prebivalstva. Iščem skupne točke, posebno se angažiram na področju zdravstva in verjetno od tod toliko simpatij do mojega dela. Upam, da je to znak tistim, ki zdaj pripravljajo zdravstveno zakonodajo, da je prebivalstvo potrdilo moja prizadevanja za nenadaljnjo privatizacijo ter komercializacijo zdravstva. Zdravstvo mora delovati v korist prebivalstva, ne posameznih lobijev ali kapitala," je ob tej priložnosti izpostavila magistra poslovne politike in organizacije.

Cvete "modna pista" ne zanima
Bronasta kolajna pa gre v roke Cveti Zalokar Oražem iz Zaresa (631 glasov). "Taka tekmovanja so mi smešna, ker se aktivirajo neke 'Marije'. Tu je močna glasovalna mašinerija, celo profesionalna," nam je dejala poslanka stranke Zares. Na vprašanje, ali ji precejšnja priljubljenost med volivci nič ne pomeni, odgovarja: "Ne, meni več pomeni, če bomo sprejeli kake dobre rešitve ter če bom uspešno udejanjila svoje poslanstvo kot poslanka, ne pa na neki modni pisti. Mislim, da sem dovolj glasna, angažirana. Osebno mi daje večje zadovoljstvo lasten občutek, da delaš tako, kot ti narekuje tvoja vest."

Nagrade prejmejo:
Daniela B.
Metka M.
V. Kraner

"Rezultat posledica mojih stališč"
Zadnje mesto je pripadlo Andreji Črnak Meglič, ki je prejela le 12 točk. "Kaj naj rečem na to? Verjetno je tako zaradi družinskega zakonika, kjer je moje stališče jasno. Sama tudi ne sodim med tiste poslanke, ki se izpostavljajo v javnosti. Svoje delo opravljam profesionalno in strokovno. Verjetno pa so moje ostale kolegice pri tem tudi lobirale, tako da me ta rezultat ne gane," nam je dejala 55-letna doktorica s področja socialne politike in nevladnih organizacij.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.