Slovenija
13 ogledov

Naj se silvestrovanje začne

Ognjemet bo pregnal dež in ne obratno. (Foto: Gregor Katič) Žurnal24 main
Letošnje novo leto bo veliko ljudi, kot že prejšnja leta, pričakalo na ulicah.

Silvestrovanja na prostem so se začela in kot kaže bodo mnogi kljubovali vremenu. Za vse pogumne imamo dobro novico; na Agenciji za okolje in prostor pravijo, da bo dež do polnoči ponehal.

Glasba in ognjemeti
V številnih slovenskih krajih so pripravili silvestrovanja na prostem z glasbo, obiskovalci mnogih mest pa se lahko nocoj poleg zabave, ki se bo zavlekla vse do jutranjih ur, nadejajo tudi polnočnih ognjemetov.

Vrhunec decembrskih prireditev v Ljubljani bodo silvestrovanja na prostem in tradicionalni ognjemet z Ljubljanskega gradu, ki bo ob polnoči oznanil vstop v novo leto. Ljubljančani bodo tako lahko najdaljšo noč v letu pričakali na Prešernovem, Mestnem in Pogačarjevem trgu ter v Križankah. V prestolnici sicer v praznično okrašenem starem mestnem jedru že ves mesec potekajo raznovrstne prireditve, namenjene ljudem vseh starosti in različnih okusov.

Pošljite nam fotografije!
Ni važno, kje in s kom praznujete. Če imate fotografije ali video rajanja s praznovanja, nam jih pošljite. Fotografije nam lahko pošljete prek MMS-sporočila na številko 4224, in sicer tako, da v polje zadeva vpišete besedo Naveza.

Video pa nam lahko pošljete tudi prek elektronskega naslova: naveza@zurnal24.si.

V Mariboru se je množično silvestrovanje na Trgu svobode začelo ob 21. uri in bo trajalo do četrte ure zjutraj.

Varčujejo, zato ognjemeta ne bo
Na Ptuju se množičnega silvestrovanja na Mestnem trgu, ki se je začelo ob 20. uri, vsako leto udeleži okoli štiri tisoč ljudi, letos pa so se organizatorji odločili za nekoliko bolj varčevalen program, saj ognjemeta letos ne bo. Denar bodo raje podarili v dobrodelne namene. Tradicionalno silvestrovanje v atriju mestne hiše bo letos tudi v Slovenj Gradcu, a tokrat brez velikega ognjemeta. Tudi na Gorenjskem bodo zadnji dan v letu številna silvestrovanja, na Obali pa bodo v Kopru novoletne praznike pospremili z glasbenimi prireditvami.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.