Slovenija
31 ogledov

Najbolje plačani si nižajo plače

Šef Laškega Dušan Zorko se z bankami o reprogramu 450 milijonov evrov posojil še Žurnal24 main
Uprava Pivovarne Laško je sklenila znižati plače najbolje plačanim v Skupini Laško od pet do 20 odstotkov, plače v proizvodnji pa ostajajo nespremenjene.

V Skupini Laško so se odločili znižati plače najbolje plačanim, in sicer od pet do 25 odsotkov.  Medtem plače delavcev v proizvodnji ostajajo nespremenjene. Predsednik uprave Pivovarne Laško Dušan Zorko je povedal, da se bo njegova plača znižala za 25 odstotkov.

Z ukrepom želeli povedati, da je zadeva resna

Zorko je pojasnil, da so z ukrepom zaposlenim želeli povedati, da je zadeva resna in da se je treba do stroškov vesti racionalno. "Ob tem, da delamo dobro in dosegamo plane na prodajnem področju, moramo biti tudi učinkoviti. Za doseganje planskih ciljev smo sprejeli številne ukrepe, med drugim tudi zadržanje dela plač pri vseh zaposlenih, ki lahko s svojim delom neposredno prispevajo k doseganju ciljev," pravi Zorko.

Skupina Laško je tako sprejela ukrepe predvsem na področjih, kjer ima neposreden vpliv. Gre za področje nižanja materialnih stroškov in uporabo alternativnih materialov, z optimizacijo bodo poskušali ublažiti naraščanje cen teh materialnih stroškov in storitev. Kot navajajo v pivovarni, se zelo trdo pogajajo s ponudniki materialov in storitev.

Predvidena je tudi racionalizacija investiranja v razvoj in marketing, pivovarna pa je že povečala vlaganja v tuje trge za 25 odstotkov, saj ocenjuje, da se prav na teh trgih zagotovi rast prihodkov. Na domačem trgu pa je družba previdnejša in intenzivneje vlaga v blagovne znamke, ki imajo dolgoročno perspektivo in potencial rasti v širši regiji.

Komentarjev 3
  • bojovi 13:37 26.april 2012.

    WTF a celo to se je zgodilo.

  • Franc Bukovec 12:28 26.april 2012.

    Fajn gesta. Pohvala managementu!!!

  • mia 12:11 26.april 2012.

    NAJ BODO VZOR NAŠIM POLITIKOM