Slovenija
24 ogledov

Najboljša rešitev: boni

"Uvesti smo morali več predur, kakšen bo odziv dijakov, še ni jasno," je na okro Žurnal24 main
Na okrogli mizi v Kopru so udeleženci razpravljali o logističnih težavah, ki jih prinaša novi zakon o topli prehrani dijakov.
"Na javno naročilo se je javil le dijaški dom. Naleteli smo na vrsto logističnih težav, spremeniti smo morali urnike in dolžino pouka," našteva Iztok Drožina s koprske gimnazije. "Tako imata prva dva letnika odmor za topli obrok ob 9.40, druga dva ob 10.30. Ponuditi moramo mesni in vegetarijanski obrok. Uvesti smo morali več predur, kakšen bo odziv dijakov, še ni jasno," dodaja.
 

Za meso prezgodaj

Za meso in mineštro je prezgodaj. Jedo različno. Dijakom se zdijo zakonske rešitve neživljenjske: mesa tako zgodaj ne morejo jesti, mineštre prav tako ne. Poleg tega so potrebe dijakov zelo različne, nekatera dekleta jedo zelo malo, športniki na primer potrebujejo več.

O težavah s toplo prehrano so govorili v torek zvečer na okrogli mizi Barbare Verdnik, poslanske kandidatke Zaresa. Ker ima dijaški dom zmogljivosti le za eno šolo, drugih pa v Kopru ni, so tehnična, ekonomska in italijanska gimnazija ostali brez toplih obrokov. Od skoraj dva tisoč koprskih dijakov ima topel obrok za zdaj zagotovljenih samo 700 dijakov gimnazije. "Razočaran je tako učiteljski zbor kot dijaki," pa je povedala Erika Hreščak, predsednica sveta srednje tehnične šole. "V šoli nimamo možnosti za razdeljevanje toplih obrokov, kaj šele za kuhinjo. Na ministrstvo za šolstvo smo napisali kup dopisov, pa do zdaj nismo dobili niti enega odgovora." Najboljša rešitev v tem trenutku bi bila po mnenju udeležencev uvedba bonov.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.