Slovenija
7338 ogledov

Najbrž niste niti opazili, ampak danes zjutraj …

Mraz Profimedia
Vremenoslovec Blaž Šter je opozoril, da je bil danes najbolj mrzel dan letos.

"V Mrzli Komni se je danes ohladilo do -27 °C. To je tudi najnižja temperatura letos v Sloveniji in ena najnižjih v Alpah. Graf ohlajanja kaže na mirno noč, brez vetra. Ob debelejši snežni odeji bi bilo še hladneje," je zapisal na tviterju in dodal oznaki jesen in mrazišča.

Mrzla Komna je namreč eno od slovenskih mrazišč, najbrž najbolje poznate Babno polje. Mrzla Komna je ena od kotanj na planoti Komna nad Bohinjem, ki leži na nadmorski višini od 1350 do 1700 metrov. Sestavljajo jo ledeniške doline Zgornja Komna, Lepa Komna in Spodnja Komna. Mrazišče Mrzla Komna leži v dolini Lepa Komna.

Za primerjavo, na Kredarici, ki je 2500 metrov nad morjem, je bilo danes zjutraj "samo" minus 10,2 stopinje Celzija. V Ratečah je bilo -6,6, na ljubljanskem in leškem letališču -3 oziroma -3,2 stopinje Celzija, v Kočevju -1,9, v Celju -1,3, v Biljah pri Novi Gorici pa -0,7 stopinje Celzija. Drugod živo srebro ni padlo pod ničlo, v Ljubljani je bilo na primer 0,6 stopinje Celzija.

V torek prihajajo nove padavine, marsikje bo snežilo. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.