Slovenija
112192 ogledov

Kmalu nova pošiljka snega, tudi po nižinah

sneg parkirišče Profimedia
Pred nami so pravi zimski dnevi.

Zadnji novembrski vikend je po večini države prinesel lepo vreme z obilico sonca. V notranjosti Slovenije se je živo srebro v soboto povzpelo do 8 °C, na Obali celo do 14 °C.

Tudi nedelja bo vremensko ugodna. Na Primorskem bo pihala šibka burja, po nižinah v notranjosti države bo megla. Temperature bodo podobne sobotnim.

Z začetkom novega tedna gre pričakovati poslabšanje. V ponedeljek bo na zahodu zmerno, drugod pretežno oblačno, napoveduje Agencija Republike Slovenije za okolje (ARSO).

V torek nas čaka nova, sicer skromna pošiljka padavin. Po nižinah v notranjosti Slovenije bo deloma snežilo, deloma deževalo. Na Primorskem bo vztrajala burja.

Temperatura ozračja bo precej padla. V celinskih predelih Slovenije se bo čez dan ogrelo le do 4 °C, na Obali do največ 10 °C.

V teh dneh od severovzhoda doteka k nam nekoliko hladnejši in še razmeroma vlažen zrak, ki bo prinesel pravo zimsko vreme.

sneg Slovenija pluženje | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice