Slovenija
28419 ogledov

Začelo se je. Sneg že do nižin. Arso je izdal novo opozorilo!

Sneg Promet.si
Agencija za okolje je izdala novo opozorilo. Razmere danes bodo zahtevne.

"Zaradi močnega sneženja od torka dopoldne do večera bodo vozne razmere predvsem na Notranjskem, Kočevskem ter v nekoliko višjih legah Gorenjske in severne Primorske precej poslabšane," opozarja Arso. Predvsem v teh krajih lahko zapade okoli 20 centimetrov snega. Za jugovzhod in jugozahod Slovenije so prižgali oranžno, za druge dele države pa rumeno opozorilo.

Dodatno opozarjajo, da bo v torek med 6. in 11. uro morje ob visoki plimi poplavilo nižje ležeče dele obale. Burja pa bo od torka dopoldne do okoli polnoči na izpostavljenih legah v sunkih presegala hitrost 120 km/h. V Izoli in Piranu se je zjutraj že sprožila sirena

Gibanje padavin lahko spremljate na tej povezavi. 

Na Kočevskem in Ribniškem ponekod že sneži do nižin. V prihodnjih urah se bodo padavine le še krepile. 


Koliko snega bo zapadlo?

''V kolikor bo vpliv intenzitete padavin prevladal, lahko v nekaj urah tudi po nižinah zapade več kot 10 centimetrov južnega snega, če pa bo prevladal vpliv vetra, pa je možno, da bo meja sneženja ostala nekaj 100 m nad dnom Ljubljanske kotline,'' napovedujejo na Arso.

V sredini dneva in popoldne bodo na cestah vztrajale zimske vozne razmere, predvsem na Notranjskem, Kočevskem in v višjih predelih severne Primorske ter Gorenjske, nekoliko kasneje pa tudi ponekod na Koroškem in Štajerskem. Težak sneg bo lahko povzročal tudi snegolome.

Po podatkih portala Neurje.si lahko v Posočju pričakujejo med 15 in 30 centimetri snega, na Kočevskem od 15 do 25 centimetrov, v osrednji Sloveniji med 5 in 10 centimetri, na Štajerskem pa vse od 10 do 25 centimetrov.

Morje je dopoldne že poplavilo nižje ležeče dele obale. Največ težav je v Piranu

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.