Slovenija
19654 ogledov

Pozor: Arso izdal oranžno opozorilo, to lahko pričakujete!

Snežna nevihta Profimedia
Pestro vremensko dogajanje.

Kot smo že poročali, se jutri obeta pester razvoj vremena. Po nižinah bo sprva deževalo, nato pa se bo meja sneženja začela spuščati, ob morju se bo krepil jugo.

"Zaradi močnega sneženja od torka dopoldne do večera bodo vozne razmere predvsem na Notranjskem, Kočevskem ter v nekoliko višjih legah Gorenjske in severne Primorske precej poslabšane," pišejo vremenoslovci Arso v opozorilu.

sneg Ljubljana Slovenija Slovenija Znano, koliko snega bo padlo jutri in v katerih krajih ga bo največ

Za jugovzhod in jugozahod Slovenije so prižgali oranžno, za druge dele države pa rumeno opozorilo.

Dodatno opozarjajo, da bo v torek med 6. in 11. uro morje ob visoki plimi poplavilo nižje ležeče dele obale. Burja pa bo od torka dopoldne do okoli polnoči na izpostavljenih legah v sunkih presegala hitrost 120 km/h.

Opozorilo | Avtor: Arso/meteo.si Arso/meteo.si
Koliko snega bo zapadlo?

''V kolikor bo vpliv intenzitete padavin prevladal, lahko v nekaj urah tudi po nižinah zapade več kot 10 centimetrov južnega snega, če pa bo prevladal vpliv vetra, pa je možno, da bo meja sneženja ostala nekaj 100 m nad dnom Ljubljanske kotline,'' napovedujejo na Arso.

Zimske vozne razmere bodo oteževale promet, na Obali možno poplavljanje morja V sredini dneva in popoldne bodo na cestah vztrajale zimske vozne razmere, predvsem na Notranjskem, Kočevskem in v višjih predelih severne Primorske ter Gorenjske, nekoliko kasneje pa tudi ponekod na Koroškem in Štajerskem.

Težak sneg bo lahko povzročal tudi snegolome. Ob bližanju ciklona bo ob morju zjutraj pihal okrepljen jugo, popoldne pa bo na Primorskem zapihala močna burja. Njeni sunki bodo na izpostavljenih mestih lahko dosegali hitrosti med 100 in 140 kilometrov na uro. V jutranjem času bo zelo visoko tudi plimovanje morja, saj se bodo združili vplivi juga, nizkega zračnega tlaka, dežja in astronomske plime. Morje se bo lahko razlilo od 30 do 50 centimetrov nad obalno črto, dodajajo na Arso.


dezurni@styria-media.si

Sneg Vreme Slovenija Srednjeročna napoved: Pred nami novo poslabšanje. Kaj prinaša?
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.