Slovenija
53417 ogledov

Prvi sneg je tu, šlo je celo nižje od pričakovanj

Sneg (Slovenija) Žurnal24
Vremenoslovci so napovedovali po večini snežno mejo od 400 do 700 metrov, a ponekod v Sloveniji je šlo tudi nižje.

Prvi sneg (v nižinah) letošnje jeseni je tu. Del Slovenije, natančneje nekatere predele na Notranjskem, Kočevskem, Dolenjskem, pa tudi Štajerskem, je v noči iz sobote na nedeljo pobelilo. Na Prometno-informacijskem centru zato opozarjajo, da se na pot odpravite prej kot običajno in le z ustrezno zimsko opremo.

In kako bo z vremenom danes? Sprva oblačno, padavine v notranjosti bodo oslabele in ponehale, v jugovzhodnih krajih šele popoldne. Na zahodu se bo delno zjasnilo. Na Primorskem bo pihala zmerna burja, ki bo popoldne počasi slabela. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 5, na Primorskem do 12 °C, piše na spletni strani Arsa. 

Obeti: ponoči se bo delno razjasnilo, marsikje po nižinah bo nastala megla. Jutranje temperature bodo od -3 do 2, ob morju okoli 5 °C. Jutri bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Več sonca bo na Primorskem in v gorah, po nižinah v notranjosti se bo zadrževala megla. Najvišje dnevne temperature bodo od 4 do 7, na Primorskem do 13 °C.

Sneg Pazljivo na cestah! Slovenija Novo o prvem snegu: tako nizka bo meja sneženja Sneg Zima Svet Nenavadno. Tako ta snežni pojav pojasnjujejo vremenoslovci. sneg Ljubljana Slovenija Slovenija Slovenija Čisto sveža napoved glede snega. Do nižin bo šlo.
Komentarjev 1
  • pravičnik77 11:37 20.november 2022.

    samo da sneg ni spet presenetil cestarjev... aja, jih je, ob 5ih v celo v hrib