Slovenija
76291 ogledov

Znano, koliko snega bo padlo jutri in v katerih krajih ga bo največ

sneg Ljubljana Slovenija Profimedia
Jutri pričakujemo intenzivni razvoj vremena. Agencija RS za okolje je izdala opozorilo.

Ponoči se bo od zahoda hitro pooblačilo. V zahodni in deloma osrednji Sloveniji se bodo začele pojavljati padavine. Po nižinah bo deževalo, meja sneženja se bo pričela spuščati. Ob morju se bo krepil jugo, napovedujejo meteorologi Arsa.

Meja sneženja se bo spustila do nižin

Jutri dopoldne se bodo ob sprva oblačnem vremenu padavine razširile nad celotno Slovenijo. Vremenske napovedi kažejo na intenzivne padavine predvsem v zahodni polovici Slovenije. Že zjutraj bo v višjih legah severne Primorske in Notranjske snežilo, meja pa se bi hitro zniževala do nižin.

''V kolikor bo vpliv intenzitete padavin prevladal, lahko v nekaj urah tudi po nižinah zapade več kot 10 centimetrov južnega snega, če pa bo prevladal vpliv vetra, pa je možno, da bo meja sneženja ostala nekaj 100 m nad dnom Ljubljanske kotline,'' napovedujejo na Arso.

Zimske vozne razmere bodo oteževale promet, na Obali možno poplavljanje morja

V sredini dneva in popoldne bodo na cestah vztrajale zimske vozne razmere, predvsem na Notranjskem, Kočevskem in v višjih predelih severne Primorske ter Gorenjske, nekoliko kasneje pa tudi ponekod na Koroškem in Štajerskem. Težak sneg bo lahko povzročal tudi snegolome.

Ob bližanju ciklona bo ob morju zjutraj pihal okrepljen jugo, popoldne pa bo na Primorskem zapihala močna burja. Njeni sunki bodo na izpostavljenih mestih lahko dosegali hitrosti med 100 in 140 kilometrov na uro.

V jutranjem času bo zelo visoko tudi plimovanje morja, saj se bodo združili vplivi juga, nizkega zračnega tlaka, dežja in astronomske plime. Morje se bo lahko razlilo od 30 do 50 centimetrov nad obalno črto, dodajajo na Arso.

Pestro vremensko dogajanje sledi tudi v naslednjih dneh. Več o vremenu v prihodnjih dneh si lahko preberete tukaj.  

dezurni@styria-media.si

sneg Napoved Slovenija Jutri popoldne velika pošiljka snega, pozor, če greste z avtom na cesto

 

Komentarjev 1
  • Kmodri 16:36 21.november 2022.

    ARSO uporablja Faust Bruhati. Sramota, da uporabljajo vohunsko platformo!