Slovenija
78477 ogledov

Jutri popoldne velika pošiljka snega, pozor, če greste z avtom na cesto

sneg Saša Despot
Danes bo delno jasno in marsikje po nižinah vsaj dopoldne megleno, jutri pa lahko pričakujemo snežno pošiljko do nižin.

Danes bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Več sonca bo na Primorskem in v gorah, po nižinah v notranjosti pa se bo predvsem dopoldne zadrževala megla. Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 8, na Primorskem do 14 stopinj Celzija, napoveduje dežurni meteorolog na Arso.

Ponoči se bo od zahoda hitro pooblačilo. V zahodni in deloma osrednji Sloveniji se bodo začele pojavljati padavine. Po nižinah bo deževalo, meja sneženja se bo pričela spuščati. Ob morju se bo krepil jugo. Najnižje jutranje temperature bodo od -1 do 3, na Primorskem do 9 stopinj Celzija.

Meja sneženja se bo spustila do nižin

Jutri dopoldne se bodo ob sprva oblačnem vremenu padavine razširile nad celotno Slovenijo. Vremenske napovedi kažejo na intenzivne padavine predvsem v zahodni polovici Slovenije. Že zjutraj bo v višjih legah severne Primorske in Notranjske snežilo, meja pa se bi hitro zniževala do nižin, zato vremenoslovci opozarjajo na otežene vozne razmere.

''Meja sneženja bo šla hitro navzdol, ob intenzivnem sneženju bi položil na srce, da se vprašate, koliko je res potrebno, da se jutri v dopoldanskem in popoldanskem času podate na pot,'' je v Ponedeljkovem jutru na Valu202 dejal meteorolog Andrej Velkavrh z Arsa.

Snežilo bo v nižinah zlasti v zahodni, osrednji, južni in severni ter severovzhodni Sloveniji. Na Primorskem bo zapihala močna burja s sunki do 120 kilometrov na uro, drugod nekoliko okrepljen severovzhodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 6, na Primorskem do 14 stopinj Celzija.

Sneženja v nižinah v času jutranjih konic jutri še ne bo, popoldne pa bodo lahko nastale težave na cestah. 

Obeti

Veter bo v noči na sredo oslabel. V sredo dopoldne bodo padavine povsod ponehale, od zahoda se bo delno zjasnilo.

V četrtek se bo po nekaterih nižinah zadrževala megla ali nizka oblačnost, več sonca bo na Primorskem in v višjih legah.

Sneg Vreme Slovenija Srednjeročna napoved: Pred nami novo poslabšanje. Kaj prinaša?

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.