Slovenija
56311 ogledov

Srednjeročna napoved: Pred nami novo poslabšanje. Kaj prinaša?

Sneg Profimedia
Katerim območjem bo naslednje poslabšanje prineslo največ padavin?

"Pred nami je novo poslabšanje vremena z globokim jadranskim ciklonom, ki se bo v torek v nekaj urah poglobil," napovedujejo na vremenskem portalu Ciklon.si/Srednjeročna napoved. 

Dodajajo, da bo tokrat glavnina padavin padla v zahodni Sloveniji, pri tleh bo pihal severni veter, višje pa bo veter postopno obračal v jugovzhodno/južno smer. To pomeni, da bo visok vetrovni stržen, alpske doline bodo lahko dobilo veliko pošiljko snega. 

"Glavnina padavin bo zahodno od Ljubljane. Idrija in Logatec bosta dobila verjetno precej večjo količino padavin kot Ljubljana. Rateče in Kranjska Gora bi lahko dobila več kot 50 cm snega. Za severozahodni del Slovenije bi to bil lep zimski uvod. Ob severniku spodaj se bo v torek preko dneva postopno hladilo tudi v nižjih plasteh, vendar bo pretoplo za sneg, morda na Koroškem lahko občasno sneži," napoved o snegu navajajo na omenjenem vremenskem portalu. 

Napoved po dnevih 

Jutri bo največ sonca na Primorskem in v višjih legah, drugod deloma sončno z občasno spremenljivo oblačnostjo. Zvečer bo na jugozahodu začelo deževati. Pihal bo jugozahodni veter, najvišje temperature bodo med 5 in 9 stopinjami Celzija, na Primorskem do 14.

V torek bo oblačno s padavinami, po nižinah bo večinoma deževalo, le na severozahodu in ponekod na Koroškem bo snežilo tudi po nižinah. Zvečer in v noči na sredo lahko tudi drugod, zlasti v severni polovici Slovenije. Dopoldne bo ob morju pihal zmeren do močan jugo, čez dan bo pihal okrepljen severni do severovzhodni veter, popoldne bo na Primorskem zapihala burja. Najvišje temperature bodo na severozahodu okoli ničle, drugod med 2 in 8 stopinjami, na Primorskem do 13.

V sredo bo sprva oblačno, na vzhodu bo zjutraj še rahlo snežilo ali rahlo deževalo, dopoldne se bo delno zjasnilo na zahodu, čez dan in popoldne pa tudi drugod. Najvišje temperature bodo podobne torkovim.

V četrtek bo večinoma sončno vreme z mrzlim jutrom, zjutraj in dopoldne bo po nižinah precej megle oz. nizke oblačnosti, najvišje temperature bodo med 8 in 13 stopinjami. 

V petek bo sončno z nekaj spremenljivo oblačnosti, jutro bo mrzlo, zjutraj in dopoldne bo po nižinah megla ali nizka oblačnosti. Popoldne in zvečer se bo oblačnost od jugozahoda povečala. Najvišje temperature bodo med 6 in 11 stopinjami, na Primorskem do 15.

Ob koncu tedna bo sredozemski ciklon potoval proti vzhodu in verjetno ne bo bistveno vplival na vreme pri nas. Lahko pa nastanejo manjše krajevne padavine zlasti v južni/vzhodni polovici Slovenije, napoved skenejo pri Ciklon.si/Srednjeročna napoved.

Sneg Zimska idila Svet Namerili do 40 centimetrov snega Sneg (Slovenija) Slovenija Prvi sneg je tu, šlo je celo nižje od pričakovanj

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.