Slovenija
18506 ogledov

Takšno vreme nas čaka v prihodnjih dneh

sneg, mraz Žurnal24 main
Padavine bodo danes povsod ponehale, a bo morje še vedno lahko poplavljalo.

Napovedi o snegu do nižin po večjem delu države se tokrat niso uresničile. Kot so na agenciji za okolje pojasnjevali že včeraj, je bilo padavin manj od pričakovanj, zato je bila tudi meja sneženja višja.

Drugače je v sredogorju. Včeraj je tako na Vršiču zapadlo 31 centimetrov novega snega, na Korenskem sedlu 17 centimetrov, na Krvavcu 14 centimetrov. 

Na Primorskem je pihala močna burja. Po podatkih Arsa so v Vipavski dolini sunki burje presegali hitrost 100 km/h. 

Včeraj je veliko težav povzročilo poplavljanje morja. Na agenciji opozarjajo, da lahko danes med 7. in 10. uro morje ob plimi spet poplavi nižje ležeče dele obale.

Kaj sledi?

Agencija za okolje napoveduje, da se bo čez dan od zahoda začelo počasi jasniti. Rahle padavine bodo ponehale tudi v vzhodnih krajih. Veter bo oslabel. Čez dan se bodo temperature gibale od 3 do 7 °C, na Primorskem do 12 °C.

Jutri bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Po nižinah v notranjosti države bo zjutraj in dopoldne megla. Jutranje temperature bodo od -2 do 3, v krajih s snežno odejo okoli -5, ob morju okoli 6 °C. Najvišje dnevne temperature se bodo gibale od 4 do 10, na Primorskem okoli 13 °C.

V petek bo pretežno jasno, po nižinah bo precej megle. V noči na soboto se bo oblačnost povečala, v soboto čez dan pa se bo od zahoda delno razjasnilo, napoveduje Arso. Na Primorskem bo pihala šibka burja. 

Prihajajo še hladnejši dnevi

"Od sobote bo nad našimi kraji vztrajalo bolj ali manj izrazito območje visokega zračnega tlaka. Nad Sredozemljem bo ciklonsko območje, ki lahko v manjši meri občasno vpliva tudi na vreme pri nas," za obdobje od 26. novembra do 1. decembra kažejo trenutni podatki agencije za okolje. "V večjem delu Slovenije bo suho vreme, le v noči na soboto in v soboto bo na jugu občasno možen rahel dež, količina bo majhna ali pa bo sploh večinoma suho. Jutranje temperature bodo povečini okoli ledišča, dnevne pa od 5 do 10 °C. Prihodnji teden kaže, da bo še nekoliko hladneje."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.