Slovenija
78 ogledov

Najdražje na Hrvaškem

nakupi Suzana Kos
Naša mini raziskava kaže, da se nakupi čez mejo ne izplačajo.

"Število vseh kupcev, ne le hrvaških, se nam je letos izjemno povečalo – ocenjujem, da za okoli četrtino. Sosednja trgovina, ki ni diskont, pa je vse bolj prazna. Razlog je kriza," pravi Fabio Glessi, vodja Eurospinovih trgovin v Izoli, Luciji, Postojni in Kočevju.

Italijani po meso in kruh

"Ko so se diskonti pojavili, je bilo ljudi dejansko sram kupovati v njih, zdaj pa so ti časi minili, tako v Italiji kot tukaj. Kupci ne gledajo več na blagovne znamke, ampak predvsem na cene," dodaja Glessi in poudarja, da se nekatere izdelke, predvsem meso in kruh, izplača pri nas kupovati tudi Italijanom.

Cene izbranih izdelkov, objavljene v sosednji tabeli, smo primerjali na policah treh največjih nacionalnih trgovcev, izbrali pa smo izdelke znanih blagovnih znamk. Račun je pokazal, da so cene najvišje na Hrvaškem, najnižje pa pri nas.

infografika primerjava cen | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Včasih v Milje

Najcenejši so sicer nakupi v diskontih, zato smo v eni od Eurospinovih trgovin pri nas preverili nekaj cen: med drugim smo kupili 1,5 litra vode (0,18 evra) in ledeni čaj (0,59 evra). "Prihajamo iz Novigrada, včasih smo hodili v Milje, a se nam zdaj ne izplača več, tudi zaradi cen bencina. Imam tri otroke in pri nas je vse resnično drago. Današnji nakup nas je stal 120 evrov. Koliko natančno sem prihranila, pa vam ne znam povedati," je razkrila ženska, ki smo jo zmotili pri zlaganju nakupljenega v avtomobil na parkirišču diskontne trgovine.

Komentarjev 7
  • suzana.kos 20:41 14.april 2012.

    kakšna reklama za Mercator? a kje piše, da je najcenejši?

  • manch 11:38 14.april 2012.

    Ahahahaaa:DTale članek ni nič drugega kot plačana reklama s strani Mercatorja.

  • albert 10:08 14.april 2012.

    Vrtnica se strinjam. Kje se da dobiti banane za 55 centov?