Slovenija
64 ogledov

Najem za 30 tisočakov

zarubljena restavracija Portorož Suzana Kos
Posli. Neplačevanje najemnine je težava pri nekaterih najemnikih portoroških lokalov v javni lasti.

"Prepričan sem, da gre za umazano igro in da je razpis tak zato, da lahko na njem dejansko sodelujejo le določeni premožni lokalni posamezniki. Sam sem nameraval oddati ponudbo za najem, a je to očitno nesmiselno," komentira portoroški gostinec, ki ne želi biti imenovan.

Trenutno je sredi Portoroža zapečatena restavracija Ondina; lastnika – krajevna skupnost (KS) in javno podjetje Okolje – sta najemnika zaradi neplačevanja najemnine in drugih stroškov odslovila; zarubili pa so tudi opremo restavracije, ki je na zahtevo KS ostala v lokalu. V kratkem jo bo izvršitelj ponudil na dražbi po izhodiščni ceni 33 tisoč evrov, čeprav je vredna dvakrat več. "Cena je postavljena tako nizko zato, da jo bom dejansko tudi prodal," je kratek izvršitelj Franko Slavec.

Oddajajo za deset let

Ponudbe zainteresiranih za najem zbirajo še en teden. "Ni res, da naj bi imeli že vnaprej izbranega najemnika," trdi ob tem KS. Tisti, ki bo lokal dobil, bo moral najemnino plačati vnaprej za eno leto – za restavracijo in teraso s pogledom na morje znaša nekaj več kot 30 tisočakov –, pa še bančno garancijo bo moral zagotoviti. "Novi najemnik mora imeti reference in program, hočemo pa tudi ustrezno bančno jamstvo za zavarovanje prihodnjih terjatev, in sicer zaradi izrazitega problema neplačil," dodajajo. Odpoved pogodbe je doletela še dva najemnika lokalov v javni lasti, in sicer restavracije Spiaggia in znane Kanele; skupaj sta dolžna dobrih 120 tisoč evrov najemnine.

Pogodbe različne

Javno podjetje Okolje v Portorožu oddaja pet lokalov. Nekateri obveznosti redno ne poravnavajo že leta, a jih izvršba in odpoved (še) nista doleteli, ker so pogodbe različne, pravijo v Okolju.

Komentarjev 2
  • Jutranja Zarja 08:14 15.april 2013.

    Smo sigurni , da nima Hot ali Grafist prstov vmes ?. Kolko jest vem se nič brez Hota ne dela.

  • Hudic ZObale 07:34 15.april 2013.

    Ves Portorož že čivka, da je lokal pod mizo že oddan gostišču Tomi. Lastnik tudi že govori naokoli kako bo njegov personal rotiral iz ene restavracije v drugo. Torej...In ajde da se kladimo, da ne bo nikoli odkupil ...prikaži več opremo in inventar za 30.000, ampak za hudo manj.KPK bo spet imela kaj delati.