Slovenija
12 ogledov

Najemnine bodo še nižje

Lani je bilo največ sredstev namenjenih za menjavo oken. (Foto: Dejan Mijović) Žurnal24 main
Stanovanja se ne prodajajo, lastniki jih zato oddajajo. Najemnine so se spustile na raven iz leta 2007.
"Povprečna mesečna najemnina stanovanj se je v prvem četrtletju v Ljubljani znižala za 12 odstotkov," iz oglaševanih cen (30 tisoč zapisov v bazi) ugotavljajo pri nepremičninskem portalu Slonep. Prvi mož omenjenega portala Marko Puschner je zapisal, da so tako najemnine v enem četrtletju izgubile celotno lansko rast in se vrnile na septembrsko raven 2007.

Podvojena ponudba
Eden od razlogov za takšen padec naj bi bila povečana ponudba stanovanj, ki se oddajajo – od marca lani do letošnjega marca se je ponudba stanovanj več kot podvojila. Povečano ponudbo za letos je v letnem poročilu za lani napovedala tudi Geodetska uprava Republike Slovenije.

Puschner pa nižje najemnine vidi tudi kot posledico previsokih pričakovanj ponudnikov. Ti so morali zaradi precej povečane ponudbe, ki je presegla povpraševanja, najemnine znižati. "Verjetno lahko letos pričakujemo še nadaljevanje zniževanja povprečnih najemnin," zaključuje Puschner.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.