Slovenija
35 ogledov

Najhuje je bilo na območju Ilirske Bistrice

Razkrita streha v Mihaljevcih Duško Mirković/PIXSELL
Arso je zaradi padavin v noči na soboto razglasil oranžni alarm - to je druga najvišja stopnja ogroženosti. Močnejši in dolgotrajnejši nalivi so bili v zahodni, jugozahodni, južni in deloma osrednji Sloveniji. Danes bo spremenljivo oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami.

Neurje, ki je v petek prizadelo jugozahodni del Slovenije, je največ škode včeraj povzročilo na območju Ilirske Bistrice, kjer so v nekaterih vaseh ostali brez elektrike. Poškodovanih je bilo tudi 40 objektov. Veter je odkrival strehe in porušil več dreves, ena oseba pa je bila lažje poškodovana.

Možnost razlivanja hudourniških voda

Agencija RS za okolje (Arso) opozarja, da so zaradi velike količine padavin možni hitri porasti in razlivanja hudourniških voda, zlasti v jugozahodni, zahodni, južni in deloma osrednji Sloveniji. Ob večerni plimi lahko v manjšem obsegu poplavlja tudi morje, predvsem najnižje dele obale.

Še hladneje bo

Najvišje dnevne temperature bodo od 17 do 23, ob morju ter v vzhodnih krajih do 25 stopinj Celzija. V nedeljo bo spremenljivo do pretežno oblačno. Na zahodu bodo že dopoldne občasno krajevne padavine, deloma plohe, ob morju tudi posamezne nevihte, drugod pa se bodo pojavljale predvsem sredi dneva in popoldne. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 15, ob morju okoli 18, najvišje od 17 do 23 stopinj Celzija.

Začetek prihodnjega tedna bo oblačno z občasnimi padavinami. Nekoliko več dežja bo v severovzhodnih krajih. Še malo hladneje bo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • porko2 08:33 17.september 2016.

    Saj ni čudno, da jim tazkrije streho. Poglejte zgornjo sliko, kako je streha narejena.Samo letve in gor položena kritina.