Slovenija
60 ogledov

Kakšno vreme nas čaka za 1. šolski dan?

Dežnik Profimedias
Jutri čez dan še sončno in vroče, proti večeru že sledi poslabšanje vremena. Do prvega šolskega dne se bo vreme spet stabiliziralo, od četrtka do prihodnje nedelje kaže na dokaj sončno vreme.

Kot napovedujejo vremenoslovci Agencije za okolje bo jutri sprva pretežno jasno z jutranjo meglo po nižinah. Čez dan bo povečini sončno in vroče. "Predvsem v severni polovici države se bodo v popoldanskem času začele pojavljati posamezne nevihte, ki se bodo v noči na torek prehodno razširile nad vso državo," poslabšanje napovedujejo na Arsu. Jutranje temperature bodo od 11 do 17, ob morju okoli 19, najvišje dnevne od 25 do 32 stopinj Celzija.

V torek bo ob morju delno jasno s šibko burjo in povečini suho. Drugod bo spremenljivo do pretežno oblačno, pojavljale se bodo posamezne plohe in nevihte. V sredo bo spet povečini pretežno jasno, nekaj več oblačnosti bo v hribovitih predelih.

Napoved od 1. do 6. septembra

"Od četrtka do nedelje kaže na dokaj sončno vreme z občasno povečano oblačnostjo. Verjetnost za popoldanske plohe ali nevihte bo nekoliko večja v hribovitih predelih države, največ sonca pa bo ob morju," vreme za prvi šolski dan in dneve do prihodnje nedelje napovedujejo na Arsu. 

Popoldanske temperature se bodo v notranjosti gibale okoli 25, na Primorskem do 30 stopinj Celzija, medtem ko bodo jutra hladnejša in ponekod po nižinah tudi meglena.

V nedeljo se bo verjetnost za popoldanske plohe in nevihte povečala. V ponedeljek in torek kaže na spremenljivo do pretežno oblačno vreme s krajevnimi padavinami.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 1
  • mph 20:10 28.avgust 2016.

    Upam, da so se zmotili, kot neštetokrat. :-)