Slovenija
22 ogledov

Najhujše na cestah šele prihaja

gneča hrvaška Pixells
Na slovenskih cestah je bilo danes v primerjavi z včerajšnjim prometnim infarktom bolj mirno. Občasna gneča se bo zvečer pojavljala le na cestah med Izolo in Koprom. Promet preko mejnih prehodov poteka tekoče. In kako bo v prihodnjih tednih? “Najhujše prihaja ob koncu meseca,“ poudarjajo na Prometno-informacijskem centru.

“Zvečer se je promet nekoliko povečal le iz hrvaške smeri, vendar pa hujših zastojev na mejnih prehodih ni bilo. Občasna gneča se pojavlja le na cestah od Izole in Šmarja proti Kopru. Naj poudarim, da se v primeru prometnih nesreč lahko vse skupaj hitro poslabša,“ pove predstavnik Prometno-informacijskega centra za državne ceste.

Na mejnem prehodu Gruškovje, kjer se je včeraj tekom dneva za vstop in izstop iz države čakalo tudi po dve uri, promet poteka nemoteno. Podobno je tudi na ostalih mejnih prehodih.

Najhujše šele prihaja

Na vprašanje, ali bo gneča na cestah in mejnih prehodih stalnica tudi ob prihodnjih vikendih, poznavalec razmer odgovori: "Najhujše šele prihaja. Konec meseca, ko se v Italiji pričnejo kolektivni dopusti, bosta bolj obremenjene predvsem mejna prehoda Starod in Dragonja. Voznikov zato svetujemo, da se  pri poti na Hrvaško poslužujejo drugih, manj obljudenih mejnih prehodov.“

Do 21. ure velja omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega sedem ton in pol, na primorskih cestah do 22. ure.

V Ljubljani na Poljanski cesti od križišča z Roško cesto v smeri Ambroževega trga je popolna zapora zaradi gradnje mostu do 20.8., obvoz je urejen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.