Slovenija
9050 ogledov

Kje v Sloveniji bo najprej začelo snežiti...

Sneg
Zapihal veter, zaradi katerega nekatere že pošteno zebe.

 | Avtor: Arso Arso
"Predvsem na Kočevskem bo lahko občasno naletaval sneg," v najnovejši napovedi za jutri navaja Arso.

Več snega nam sicer napovedujejo za začetek tedna.  

V ponedeljek bo večinoma oblačno. V notranjosti Slovenije bo občasno rahlo snežilo. "V torek se bo sneženje v notranjosti nekoliko okrepilo," so zapisali naši vremenoslovci.

Hladni veter že piha

Sicer na Arsu še vedno opozarjajo na močnejše sunke burje, ki bo tudi jutri predvsem v Vipavski dolinini lahko presegla hitrost 100 kilometrov na uro. 

Pihalo bo tudi drugod, zaradi vetra z zahoda nas bo zeblo tako kot danes. Sicer bo jutri na zahodu delno jasno, drugod pretežno oblačno. Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 6, na Goriškem in ob morju do 10 C.

V ponedeljek bo večinoma oblačno. Na Primorskem bo suho, burja bo prehodno nekoliko oslabela. Snežilo bo, čeprav bo na pravo zimo treba še počakati. 

Medtem drugod po Evropi že naletavajo prve snežinke, o majhni pošiljki snega poročajo celo iz Grčije. Prav tako pa je nekaj snega že padlo v Romuniji in Bolgariji. Večje snežne padavine po poročanju Severe Weather pričakujejo tudi v Ukrajini in Moldaviji, sneg bo  naj bi v prihodnjih dneh tako kot pri nas naletaval  v Makedoniji, Srbiji, Albaniji, BiH, Črni Gori, na Poljskem, v Belorusiji ter v Italiji in Franciji.

 

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.