Slovenija
16811 ogledov

Najnovejša napoved: Pred prihodom hladne fronte pričakujte nove nevihte

Nevihte

"Danes bo sončno in vroče, verjetnost za kakšno popoldansko nevihto bo znatna predvsem v gorah.Jutri bo deloma sončno, popoldne bodo krajevne nevihte," napovedujejo na Agenciji za okolje RS.

Za del države velja oranžni alarm, saj bo do "nedelje predvsem na Primorskem in v mestnih središčih velika toplotna obremenitev."

Sicer bo tudi danes zelo vroče in soparno, zjutraj je marsikje nastala megla ali pa nizka oblačnost. "Zelo visoka je absolutna zračna vlaga, temperatura rosišča je po nižinah okoli 21 °C, kar je značilno za vlažno subtropsko zračno maso," so že včeraj pojasnjevali naši vremenoslovci. 

Jutri pričakujete nevihte

Jutri bo deloma sončno. Verjetnost za nevihte bo sprva majhna, popoldne pa bodo predvsem v zahodni polovici Slovenije nevihte vse bolj verjetne. Najnižje jutranje temperature bodo od 16 do 20, na Primorskem do 23, najvišje dnevne od 26 do 31, na Primorskem do 34 °C.

Konec vročinskega vala

Prvi letošnji vroćinski val se bo končal s prihodom hladne fronte, ki bo nad našimi kraji v torek. Pred tem pa že omenjene vročinske nevihte, na katere se pripravite jutri. 

V noči na torek se bo čez naše kraje od zahoda pomikala hladna fronta, ki nam bo poleg občutne ohladitve prinesla več dežja. Temperature podo padle za celih deset stopinj Celzija. "V torek bo preko naših krajev potovalo ciklonsko območje, nato se bo nad zahodno in srednjo Evropo spet okrepilo območje visokega zračnega tlaka. V torek dopoldne bo oblačno s pogostimi padavinami, popoldne se bo od zahoda jasnilo. Na Primorskem bo prehodno zapihala burja. Od srede naprej bo povečini sončno in postopno spet bolj vroče," navaja Arso.

dezurni@zurnal24.si

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.