Slovenija
5733 ogledov

Osvežena napoved, izdano novo opozorilo

vreme dež dežnik Shutterstock
Opozorilo: V osrednji in jugovzhodni Sloveniji se bodo pojavljale krajevne nevihte z močnejšimi nalivi.

"Padavine na severu počasi slabijo. Težišče padavin z nevihtami ob fronti se bo v naslednjih urah premaknilo nad južno polovico države," v zadnji vremenski napovedi navaja Agencija za okolje RS (Arso). Za jugovzhod države zaradi dežja je Arso izdal oranžno vremensko opozorilo.

"Tudi danes se bodo pojavljale nevihte z močnejšimi nalivi ter sunki vetra. Sedaj se težišče dogajanje iz osrednjega dela države seli proti južnemu. Tudi na zahodu se lahko tekom dneva razvije posamezna nevihta, ki pa ne bo močnejše narave. Večjih posebnosti ne pričakujemo," se glasi najnovejša napoved vremenoslovcev na portalu Neurje. si. 

Gibanje neviht lahko spremljate na radarski sliki padavin.

Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 24, na Primorskem do 27 stopinj Celzija.

Jutri bo povečini sončno. Zjutraj in deloma dopoldne bo po nižinah megla ali nizka oblačnost. Popoldne in zvečer bo na zahodu že možna kakšna ploha. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 15, ob morju 17, najvišje dnevne od 22 do 25, na Primorskem do 27 stopinj Celzija.

Obeti za prihodnje dni

 | Avtor: Arso Arso

V noči na četrtek se bodo padavine v zahodni Sloveniji okrepile in prehodno zajele tudi osrednjo in jugovzhodno Slovenijo. V četrtek in petek bo v zahodni in osrednji Sloveniji zmerno do pretežno oblačno, predvsem na zahodu bodo občasne krajevne padavine. V vzhodnih krajih bo dokaj sončno vreme. Oba dneva bo pihal jugozahodnik, ob morju pa jugo.

Za vikend in prihodnji teden nas čaka spremenljivo vreme, od nedelje dalje kaže na suho in spet bolj sončno vreme z meglenimi jutri in dopoldnevi.

Čez Slovenijo še ena nadloga

Arso je pri tem posvaril še na puščavski prah, ki bo danes dodatno mešal štrene. "Zaradi prehoda puščavskega prahu čez Slovenijo na Primorskem in v južni Sloveniji pričakujemo povišane ravni delcev PM10." 


dezurni@styra-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar lu.ckyss
    lu.ckyss 09:47 19.september 2023.

    Naslednje vaše opozorilo bo verjetno, da zvečer grozi mrak in kasneje tema...do nižin...