Slovenija
34900 ogledov

Najnovejša prognoza IJS: Takšne so možnosti za četrti val!

mestni utrip Saša Despot
Če se ne bomo precepili, nas avgusta čaka četrti val.

"Epidemija še naprej hitro upada," piše Matjaž Leskovar z IJS, ki pripravlja prognozo širjenja covid-19 v Sloveniji. "Ocenjeno reprodukcijsko število je približno R=0,49. Če se ne bomo do konca avgusta dovolj precepili, se bo takrat začel četrti val epidemije zaradi širjenja delta različice virusa, ki je okoli 60 odstotno bolj kužna od trenutno dominantne alfa različice."

Hrvaška plaža Covid-19 Svet Glavna hrvaška infektologinja: "Delta nam lahko prekine turistično sezono prej kot lani" mestni utrip Covid-19 Slovenija Slovenski strokovnjaki svarijo pred novim valom in zapiranjem družbe

 | Avtor:

V drugem valu se je do zdaj okužila približno dobra tretjina prebivalstva, trenutno je delež kužnih približno 0,05 odstotka prebivalstva oz. približno vsak 2000. prebivalec.

 | Avtor:
 | Avtor:
 | Avtor:

14-dnevna pojavnost na 100.000 prebivalcev je 30. Glede na kriterije ECDC smo v zeleni fazi. "Ob enakem trendu razvoja epidemije bi lahko omenjena pojavnost padla pod 25 v začetku julija," napovedujejo pri IJS. "Uporabili smo enake predpostavke kot v prognozi razvoja epidemije."

Covid-19 Covid-19 Zdravje Novi podatki: Upadanje epidemije se upočasnjuje!

 | Avtor:

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 17
  • milan654 08:13 01.julij 2021.

    za to jekriva vlada janeza janše ker je naročila premalo cepiva da jih ni sram on senaj zapre za 40 let

  • PaPajapopi 08:06 01.julij 2021.

    Do sedaj se še nihče ni vprašal , zakaj je za rajo cepivo brezplačno ? Kaj je namen brezplačnega cepljenja ? Čemu dajejo še nagrade da se cepiš ? Nihče ne daje nič zastonj, če ne pričakuje nekaj v zameno. ...prikaži več Če kdo misli , da ga država tako ljubi in mu zato daje nekaj zastonj....

  • sam1 07:55 01.julij 2021.

    Še dobro,da ravno v času počitnic tudi virus počitnikuje in lahko "štručkoti" delajo nove plane za jesen in zimo.....