Slovenija
12276 ogledov

Najnovejša prognoza: Zeleni bomo šele sredi julija!

Policijska ura v Ljubljani Profimedia
Po evropskih kriterijih se še vedno nahajamo v rdeči fazi.

"Glede na semafor EU, kjer je kriterij 14-dnevna incidenca na 100.000 prebivalcev, smo v rdeči fazi," piše Matjaž Leskovar iz IJS, ki objavlja prognozo širjenja epidemije covid-19 v Sloveniji. "Ob enakem trendu razvoja epidemije bi lahko v oranžno fazo prešli v prvi polovici junija. Uporabili smo enake predpostavke kot v prognozi razvoja epidemije."

otvoritev Ikea Ljubljana Slovenija Novi podatki: Bi nas moralo skrbeti?

 | Avtor:

Epidemija v Sloveniji sicer po napovedih IJS še naprej upada. Reprodukcijsko število je ocenjeno na R=0,73, kar pomeni, da ena oseba virus prenese naprej na manj kot eno osebo. Tedensko povprečje dnevno potrjenih oseb je 285.

 | Avtor:

Vlada je za zdaj epidemijo v Sloveniji razglasila do 15. junija. Takrat bo po oceni IJS tedensko povprečje okužb znašalo med 130 in 150. V bolnišnicah se bo zdravilo med 105 in 125 covidnih bolnikov, od tega 30 do 40 na oddelkih za intenzivno nego.

Covid-19 koronavirus test Slovenija V najboljši regiji kaže na poslabšanje

 | Avtor:

V drugem valu se je do zdaj okužila približno dobra tretjina prebivalstva, trenutno je delež kužnih približno 0,4 odstotka prebivalstva oz. približno vsak 250. prebivalec.

 | Avtor:
 | Avtor:

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 01:33 29.maj 2021.

    Vlada nehajte nas farbati/ barvati!!!

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 18:05 28.maj 2021.

    Ha ha ha Cefizelj se je spet prodal jajotu . Se hvalil kako bomo zeleni zdaj pa spet rdeč. Jajo je rad rdeč. Še vedno komunist za rdeče se vleče

  • JZekspert 17:02 28.maj 2021.

    Prodanci... ne pa znanstveniki. Samo vrh je gnil (tudi Cefizlja je seveda nastavil Jajo) in vsi ostali le gledajo. Žalostna slika človeštva videna že neštetokrat v zgodovini. Lepo se je pokazalo, kar vemo že dolgo: da znanosti in pravih znanstvenikov ...prikaži več ni (vsa ta ''izobrazba'' je laž), da novinarjev ni, da pravih zdravnikov ni - (skoraj) vsi so naprodaj. No, enih ne boste kupili nikoli. Vernona ali mene-nikoli! Nabijem vas vse na... s temi barvami, lažnimi pandemijami, resetom in korona-fašizmom!