Slovenija
45 ogledov

Najprej denar, potem delo

Začetek stečaja so predlagali Tomovi delavci, ker druge rešitve za ureditev stat Žurnal24 main
Tom. Delavci še stavkajo doma. Dan po nakazilu plač bodo začeli delati.

Tomovi delavci so se včeraj s predsednikom uprave Brunom Gričarjem dogovorili, da bodo stavko za pet dni prekinili, ko bodo dobili nakazano septembrsko plačo in tretjino julijske. Po petih dneh dela se bodo vnovič sestali.

Pripravljenost za delo se kaže, a pogoj je, da smo zanj plačani.
Andreja Žago, predsednica sindikata Toma Mokronog

Dogovor dober
"Zagotovo je boljše, da delavci dobijo vsaj eno plačo, kot pa da se zadeva konča in ne dobijo ničesar. S socialnega vidika je ta dogovor dober,” je prepričan Gričar. Zaposleni naj bi denar dobili predvidoma jutri, dodaja.

Delnice. Ko so se vplačevale, jih je bilo treba vplačati takoj, še zdaj pa niso evidentirane v klirinško-depotni družbi (KDD), kjer bi po zakonu morale biti, je pojasnil Burger. "Zakaj ne, ne vem. Za pojasnila smo prosili odgovorne, a odgovora še nismo dobili," je izpostavil.

Stečaj edini izhod
"Po končanem petem delovnem dnevu bo zbor, na katerem bo uprava povedala, ali je še zmožna nakazovati plače in zagotavljati delo. Če ni, je na potezi, da se drži tistega, kar je v njeni pristojnosti,
” pojasnjuje Andreja Žago, predsednica Tomovega sindikata.
"Ključni problem podjetja je prezadolženost, zaradi katere ni vira, s katerim bi lahko delali naprej. Edini izhod za podjetje in zaposlene je stečaj. V kaj boljšega bi verjel, če bi bili zadaj kupci in kapital," pa pravi Damjan Burger, vodja kakovosti v podjetju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.