Slovenija
23 ogledov

Najprej gradnja predora

Belokranjske županje Mojca Čemas Stjepanovič, Polona Kambič in Renata Brunskole. Žurnal24 main
Tretja razvojna os. Če ne bo težav, bi lahko gradnja stekla leta 2013.

Semič. Predor pod Gorjanci bi se moral začeti graditi prioritetno ali vsaj sočasno z novomeško obvoznico, so se na včerajšnjem srečanju glede osnutka državnega prostorskega načrta (DPN) za južni del tretje razvojne osi strinjale belokranjske županje. “Začne naj se tam, kjer bodo stvari prej urejene oziroma vzporedno,” je izpostavila črnomaljska županja Mojca Čemas Stjepanovič.

Uredba o DPN letos
Osnutek DPN bi moral biti javno razgrnjen v začetku februarja. “Videti je, da se bo to zgodilo zadnji teden februarja. Upam, da ta zamik ne bo prinesel tudi zamika pri sprejemu uredbe o DPN, ki je pogoj in podlaga za vse nadaljnje dejavnosti,” je povedala semiška županja Polona Kambič in dodala, da je sprejem uredbe predviden decembra.

Če želi Bela krajina razvojno napredovati, nujno potrebuje tretjo razvojno os.
Renata Brunskole, županja Občine Metlika

Z gradnjo tudi delo
Če bo vse potekalo po načrtih, bi lahko gradnja stekla v drugi polovici leta 2013. “Če se začne delati tretja razvojna os, potem sploh ni vprašanje, ali bo delo za gradbince in avtoprevoznike. Bela krajina lahko tako znova oživi,” je prepričana metliška županja Renata Brunskole.

Javne predstavitve

Potek. Tretja razvojna os bo potekala od avtoceste Ljubljana–Obrežje pri Novem mestu do priključka Maline. Podrobna predstavitev trase, ki naj bi se je udeležil tudi prometni minister, bo prihodnji petek na Otočcu, javni obravnavi v Semiču in Metliki pa bosta 18. marca.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.