Slovenija
53333 ogledov

Najprej je rekla, da bo mož račune plačal sam, zdaj si je premislila

Nataša Pirc Musar Anže Petkovšek Nataša Pirc Musar, ki je bila v drugem krogu predsedniških volitev 13. novembra izvoljena za predsednico republike, je na današnji slavnostni seji DZ zaprisegla kot predsednica republike.
Davkoplačevalci bomo Alešu Musarju vsak mesec plačali približno 850 evrov, čeprav je pred izvolitvijo Nataša Pirc Musar zatrdila, da z njim ne bomo imeli stroškov.

"Aleš ne bo prejemal mesečnega nadomestila, ker bo tudi v primeru moje izvolitve normalno opravljal svoje službene obveznosti. Spremljal me bo na tistih dogodkih, kjer bo to zahteval protokol. Bo pa v vlogi prvega soproga moje delo dodatno obogatil na področju ohranjanja in promocije slovenske kulturne dediščine, ker je velik poznavalec tega področja in se mu posveča tudi poklicno," je na naše vprašanje, kakšen status bo imel njen mož Aleš Musar, če postane predsednica, in če bo prejemal nadomestilo za kritje stroškov, 8. 11., torej pred predsedniškimi volitvami, odgovorila Nataša Pirc Musar.

A očitno si je Musar v tem času premislil. V uradu predsednice so namreč za časnik Večer priznali, da bo to nadomestilo uveljavljal.  

Aleš Musar je sicer znan poslovnež, ki ima pod palcem več milijonov evrov.

Nataša Pirc Musar Slovenija Le nekaj dni po prisegi Pirc Musarjeve je možu na račun kapnilo 3 milijone evrov

Gre za pravico zakonca/partnerja do mesečnega nadomestila v višini 15 odstotkov plače predsednice oziroma predsednika republike. Partnerica bivšega predsednika Boruta Pahorja Tanja Pečar te pravice ni uveljavljala. Nadomestilo znaša približno 850 evrov mesečno.

Lahko bi bilo še huje ...

Aleš Musar bo torej koristil nadomestilo za kritje stroškov, ki jih bo imel zaradi opravljanja protokolarnih in drugih družabnih obveznosti. Po zakonu ima partner predsednika ali predsednice še pravico do plačane odsotnosti z dela za čas, ko opravlja protokolarne in druge obveznosti. Musar te pravice ne bo uveljavljal. Prav tako bi lahko prekinil delovno razmerje za čas ženinega predsedovanja in v tem času mesečno prejemal 20 odstotkov njene plače.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 61
  • pilotko 22:48 20.januar 2023.

    Lažnivka iz Rdečega križa je postala predsednica, lakomni možek pa je takoj po volitvah že pokasiral milijone za zemljišče, kjer je delo izgubilo 170 poštenih delavcev. Njegovo zanimanje za "kulturno" dediščino nima meja. Zdaj se je še na državni proračun ...prikaži več prilepil kljub vsem milijonom in si želi še 850 evrov vsak mesec - PARAZITA !!

  • biserka5 20:53 20.januar 2023.

    Nataša nisi še pošteno začela vodit državo,pa si že začela lagat,glede da si bila odvetnica verjetno imaš to v krvi

  • jakec42 19:14 20.januar 2023.

    Lopovščine na lapovščine bogatim še več,revnim še manj,to je naša država!