Slovenija
33 ogledov

Najprej jo bodo dobili v Dragi

Občino nameravajo opremljati s svetilkami iz najvišjega razreda energetske varčn Žurnal24 main
Javna razsvetljava. Študija bo pokazala, katere vasi jo bodo dobile in katere svetilke so najprimernejše.

Šentrupert. “Pripravljamo študijo javne razsvetljave v Občini Šentrupert, ki bo pokazala, kje in s kakšnimi svetilkami bomo občino opremljali,” je povedal župan Rupert Gole. “Trend v Evropi je manj osvetljevanja, ne več. Namesto izraza osvetljevanje se bolj uporablja termin označevanje. Se pravi, da se osvetljuje le toliko, da se kdo ne poškoduje pri sestopanju s pločnika ali ob hoji po neki cesti,” je izpostavil in dodal, da bo študija pokazala, katere vasi razsvetljavo dejansko sploh potrebujejo.

Najvišji razred varčnosti
Je pa že jasno, kje bodo razsvetljavo dobili najprej. “V drugi polovici leta se nameravamo najprej lotiti vasi Draga, ki je izrazila največje zanimanje,” je dejal Gole.

Na osvetljevanje trga v središču občine pa bodo še počakali. “Najprej morajo biti končani načrti za prenovo trga. Ti bodo vsebovali tudi urbano opremo, vključno z lučmi,” je pojasnil in dodal, da bodo nove svetilke in preostalo, kar spada zraven, v najvišjem razredu energetske varčnosti. “Ker se to na dolgi rok tudi najbolj izplača,” je pristavil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.