Slovenija
77124 ogledov

Najprej nova pošiljka snega, nato temperaturni preobrat

rokavice zima mraz
Vremenoslovci za prihodnje dni spet napovedujejo sneg.

Pred nami je še en pretežno oblačen dan, nekaj jasnine bo lahko občasno le v severnih krajih. Najvišje dnevne temperature bodo od -2 do 3, na Primorskem okoli 7 °C. 

Četrtek bo na Primorskem pretežno oblačen, medtem ko bo drugje sprva delno jasno, s precej megle in nizke oblačnosti po nižinah. Čez dan se bo nato povsod pooblačilo, na zahodu bo proti večeru začelo deževati. Najnižje jutranje temperature bodo od -7 do 0, ob morju okoli 4, najvišje dnevne od 1 do 6, na Goriškem in ob morju do 10 °C. 

V noči na petek se bodo padavine spet okrepile in zajele vso Slovenijo. Po nižinah bo deževalo, le v gornjesavski dolini bo lahko snežilo. V petek bo oblačno. Padavine bodo zjutraj prehodno oslabele, čez dan pa se bodo znova okrepile. 

Snežilo bo tudi v noči na soboto, ko se lahko meja sneženja povsod spusti do nižin. Čez dan bodo nato padavine ponehale, začelo se bo jasniti. Na Primorskem bo pihala burja. 

V nedeljo in v prvi polovici prihodnjega tedna za zdaj kaže na suho vreme. Spet bo hladneje, krepil se bo temperaturni obrat. Nove padavine so, glede na trenutne podatke, možne predvidoma šele v četrtek. 

vremenska napoved dolgoročna | Avtor: Arso Arso

dezurni@styria-media.si


 

Komentarjev 2
  • radovednica 07:59 15.december 2022.

    Vsi napovedovalci vremena in komentatorji napovedi: Če nimate kaj drugega, potem tudi teh neumnosti, vsak teden sneg, že vsaj 5-6 krat od konca novembra je bilo snega vsaj 10 cm, potem raje pišite o drugih tračih, vendar ne v javnosti. ...prikaži več A od sobote bo "šele" naslednji četrtek spet snežilo!? Kakšna škoda, idioti! In vsi paničarji o okolju in segrevanju ozračja. A res ni več zime? Ne, celo hujše so, kot so bile. Tako je, pol leta zima in druga polovica leta totalna suša. A da hodite na "morčita"?