Slovenija
0 ogledov

Najprej žrtev moči, na koncu ljubljencev

Anja Zupanc, novinarka Žurnala24. (Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Trije bulmastifi so odprli vprašanje, koliko vplivnih Baričevičev še obvladuje uradnike.

Denar sveta vladar. Z bankovcev puhtita vpliv in moč, ki tketa močne povezave in odpirata tudi najbolj zagrajena vrata do oblastnikov. A tako kot običajno ljudstvo, so tudi oblastniki samo ljudje s čustvenimi, denarnimi in zdravstvenimi težavami. In ko za ozdravitev čustvenega pomanjkanja in bolezenskega presežka ni denarja, jih lahko plačajo usluge. Moč in vpliv posameznikov, ki za zdravje sicer mastno zaračunavajo, se tega zavedata.

Vpliv z vplivom. Moč in strahospoštovanje do pomembnežev v naši družbi svet zavrti v drugo stran. Tja, kjer vpliven zdravnik igra golf s še vplivnejšim odvetnikom, teče s sodniki ali zdravi uradnike, ki sicer odločajo o njegovih postopkih pred državnimi organi. Ta neskončni krog se vleče, dokler se vplivne povezave ne zakoreninijo.

Pokojnemu priznanemu zdravniku se trenutno očita vse to. Čeprav je umrl kot trikratna žrtev. Rojstva v osebnosti, ki ga ni osrečevala. Pokopala ga je moč zaradi poklica, ker se mu je sistem bal reči ne in ga kot kost vrgel morilcem.

Celo vplivneži pa lahko umrejo pomirjeni. Vedoč, da na prizorišče njihove smrti, četudi bo to v še tako čudnih okoliščinah, zagotovo ne bo koga, ki bi lahko slučajno odkril najbolj temačne skrivnosti iz njegovega življenja, ki bi lahko ogrozile njegov sicer neomajni ugled, moč in vpliv.

Pa vendarle se lahko tudi vplivnež očitno kdaj zmoti in se veriga njegovih napak odvije še pred njegovim pogrebom. Sledita razočaranje in šok njegovih vplivnih znancev, ki nenadoma ne obešajo več na veliki zvon, da jih je zdravil pokojni plemenitež.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.