Slovenija
36 ogledov

Najrevnejših že ni več

Parkirišče v Fiesi Suzana Kos
Obala. Sredi največje turistične sezone se v Portorožu in Fiesi parkirni prostor najde brez težav.

“Ja, letos opažamo, da je med tednom (med konci tedna je seveda drugače) brez težav mogoče najti parkirni prostor na naših parkiriščih. Zlasti v Fiesi sredi največje turistične sezone opažamo, da je gostov precej manj kot pred krizo. Verjetno tistih najrevnejših, ki so hodili na enodnevne kopalne izlete, ni več. Očitno si tisti iz nižjih družbenih slojev niti tega ne morejo več privoščiti,” ocenjuje Alen Radojkovič, član uprave Okolja Piran, ki upravlja večino parkirišč v piranski občini.

Standard samo še navzdol

Stopnja revščine pri nas je sicer presegla 13 odstotkov, če ne bi bilo socialnih transferjev, pa bi bila ta stopnja precej višja – dosegla bi tako rekoč četrtino prebivalstva oziroma skoraj pol milijona Slovencev, so ocenili strokovnjaki.

Matjaž Gantar (pred krizo je veljal za enega od najbogatejših Slovencev) pa je za enega od časnikov ocenil, da se bo standard Slovencev v prihodnjih letih bistveno znižal, morda celo prepolovil.

Komentarjev 12
  • zcmr 14:48 26.avgust 2012.

    Portorosko beznico primerjas z monte carlom ?

  • zcmr 14:45 26.avgust 2012.

    Medtem ko je slovencelj pojedel malo pizo in spil malo pivo zena pa 2 deci vode je Italian pojedel kg skampov,orado in spil 3 litre vina...kaj se bolj splaca ?Ce portoroz nima italianov bo se pse strah hoditi po plazi...

  • Ronald Reagan 14:04 26.avgust 2012.

    zic, ni vse samo politika...večinoma je kriv sam glupi folk.Je pa res nekaj...če ne bi bilo glupega folka bi imeli boljšo politiko...