Slovenija
27 ogledov

Najsrčnejši med enakimi

Jakob Lozar, junak Slovenije
1/6
Pixell
Junak Slovenije. Komisija je izbrala junaka med junaki. Znan bo 20. marca.

Izbor. “Izjemno težko sem se odločil, komu naj dam največ točk. Vsi si zaslužijo ta naziv. Neverjetno je, da sta se dva človeka povsem neodvisno drug od drugega podala v reševanje nekoga v stiski,” pravi član komisije za izbor junaka Slovenije 2011 Gerold Biner, ki je trenutno službeno v Indiji. Vodja švicarskih pilotov, ki so na Himalaji dvakrat rešili Tomaža Humarja, je največ točk dodelil Robertu Marinu in Petru Murku, ki sta se pognala v mrzlo Dravo in rešila utapljajočo se žensko.

Iz rok predsednika

V komisiji so bili poleg Binerja Janko Goršek, generalni direktor policije, Igor Potočnik, predsednik Gorske reševalne zveze Slovenije, Anton Koren, predsednik Gasilske zveze Slovenije, Rok Vori, lanski junak Slovenije, ter Matej Košir, namestnik odgovornega urednika Žurnala in idejni vodja projekta. “Kdo je junak med junaki lanskega leta, bo znano 20. marca, ko bo predsednik države Danilo Türk, ki je prevzel častno pokroviteljstvo nad akcijo, razglasil zmagovalca med šestimi finalisti,” pravi Košir in dodaja, da je bilo lani sicer manj junaških zgodb kot leto prej, a vse so odraz izjemne požrtvovalnosti in poguma. “V vsakem primeru si želimo še več pozitivnih zgodb, ki ljudi spodbujajo, da pomoči potrebnim ne obračajo hrbta,” sklene.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.