Slovenija
35 ogledov

Največ brisanja računov

Račun Saša Despot
2.400 nadzorov blagajniškega poslovanja naj bi bilo v Sloveniji opravljenih od julija do konca avgusta.

“V manj kot enem mesecu smo imeli dve kontroli. Prvo je opravila carina, drugo davčna inšpekcija. V teh časih, ko tako ni gostov, stiskajo majhne podjetnike, ki so že tako tik pred propadom,” se jezi gostinec iz Maribora.

 Na terenu 30 timov na dan

Na davčni (Durs) in carinski upravi (Curs) so nam potrdili, da skupaj od julija izvajajo poostreno akcijo nadzora pri vseh davčnih zavezancih v Sloveniji, ki poslujejo z gotovino. “Nadzor izvaja 80 timov davčnih inšpektorjev in predstavnikov mobilnih carinskih enot. Do konca avgusta bo opravljenih okoli 2.400 nadzorov blagajniškega poslovanja. Na dan je na terenu povprečno 30 inšpektorjev, ki izvajajo nadzor s prikritim fotografiranjem računov,” so pojasnili na Dursu. Najprej so davčne zavezance preventivno obiskali predstavniki mobilnih oddelkov Cursa, ki so nato prišli skupaj z davčnimi inšpektorji.

Tudi nad domače žganje

Na Cursu pa so nam pojasnili, da njihovi zaposleni na terenu opravljajo predvsem trošarinske kontrole, in sicer prodajo tobačnih izdelkov in alkoholnih pijač domačega proizvoda, ter delo na črno. Rezultati nadzora naj bi bili znani konec avgusta. Durs pa že zdaj, med samo akcijo, ugotavlja, da so med največ kršitvami neizdajanje in naknadno brisanje računov ter to, da zavezanci v izkupiček ne zajamejo celotnega prometa.

Za davčne blagajne se Slovenija za zdaj ni odločila, medtem ko so na Hrvaškem zavezanci, ki poslujejo z gotovino, po njihovi uvedbi v prvem polletju prijavili za 13 milijard kun (1,73 milijarde evrov) več prihodkov kot lani.

Komentarjev 10
  • privat 20:41 14.september 2013.

    koliko lokalo se bo zaprlo prašaš??' po moji analizi več kakor 70%pa ne samo lokalov...meh.delavnic,.odvetniške pisarne...frizerski saloni....dejavnosti malih ljudi,ki po novem nebodo zaslužili niti centa za kruh ..morali pa bodo dati ravbarju kar je ravbarsko! Ti politiki sploh ne vedo ...prikaži več kaj delajo...cene stroškov so veliko veliko preveliki za male lljudi ali za velike gigante,...no tukaj so zopet politiki-mafija ..pa vse še nekako špila!

  • privat 21:08 10.september 2013.

    ma da jim mater je...¨!!! kaj še hočejo ti lenuhi?? Naj jih kak gostinc na glavo vrže ven!! Zakaj ne kontrolirajo delo vlade ki je vse zajebala...delo policistov ki so to pustili..Zanimljivo je da samo reveže upajo maltretirati...pozabili ste izdati ...prikaži več račun...država je oškodovana za 0,00001€...???? Kake debilne!! Mat vsi so prefuknjeni! Dugi pa kradejo biljone,uničujejo državo z resno grožnjo...policija pa usmerja promet!!!!!!!!!!!!!

  • Oxxo 22:10 24.avgust 2013.

    Koga stiskajo? Podjetnike ali gostince? VELIKA (!!) večina vas potvarja podatke o prometu. In zdaj vprašanje = Zakaj MORA gost plačati DDV - vi pa ga pobašete v svoj žep? Zakaj bi jaz z mojo spito kavico zidal vaš ...prikaži več zlati dvorec in vam prispeval za luksuzni avto?In če se dotaknem še, kako mizerno plačujete kuharje in natakarje...