Slovenija
15 ogledov

Največ dajo v Gorici

(Foto: Nace Novak) Žurnal24 main
Pomoč 
gospodarstvu. Na Goriškem prek razpisov na voljo skoraj 1,8 milijona evrov.
Novogoriška občina, ki jo vodi župan Matej Arčon, je gospodarstvu prek razpisov ponudila 290 tisoč evrov.

Primorska. “Ni bojazni, da bi sredstva ostala neizkoriščena. Za obrtnike in manjše podjetnike je v današnjih časih vsaka spodbuda, čeprav majhna, dobrodošla,” v zvezi z razpisi za pomoč gospodarstvu pravi Franc Rojc, predsednik novogoriške obrtno-podjetniške zbornice, ki jutri ob 18. uri na sedežu zbornice z namenom predstavitve različnih spodbud in pridobitve razvojnih idej organizira poseben posvet za podjetnike.

Novogoriška občina je namreč prejšnji teden objavila kar tri razpise: za sofinanciranje investicij in inovacij ter promocijskih aktivnosti, skupno v višini 250 tisoč evrov, in subvencioniranje zaposlitev težje zaposljivih, po eno pri posameznem delodajalcu.

Objavljen je tudi že razpis brezobrestnih posojil za investicije Javnega sklada malega gospodarstva Goriške v višini 1,5 milijona evrov.

3500 evrov na osebo je subvencija novogoriške občine za novo zaposlitev; na voljo je 40 tisoč evrov.

Za zdrava podjetja
Rojc pravi, da se vsako leto prijavi od 80 do sto obrtnikov in podjetnikov. “Vsak, ki pravilno vloži vlogo, dobi delež sredstev. Če vloga ni popolna, jo je mogoče dopolniti. Ni pretirane birokracije. Pogoj je, da ima podjetje sedež v Novi Gorici ali tu investira. Rezultati podjetja ne smejo biti preveč negativni, poslovati mora solidno,” dodaja.

V Kopru le za kredite
Koprska občina je za pospeševanje razvoja malega gospodarstva razpisala 550 tisoč evrov za dodelitev kratkoročnih kreditov. Zanimalo nas je, ali je ovira za večjo pomoč začasno financiranje, a odgovora še nismo dobili.

Nobenega razpisa, namenjenega pomoči gospodarstvu v letošnjem letu, pa za zdaj nismo našli med razpisi občin Izola in Piran.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.