Slovenija
34 ogledov

Največ jih ne bi volilo nikogar

referendum Nik Rovan
Vox Populi. Med strankami po podpori – kljub velikemu upadu - vodi SD, največji odstotek vprašanih pa ne bi volil nobene od strank.

Po rezultatih zadnje ankete  Vox populi ima vlada še slabšo podporo, kot jo je imela januarja. Takrat je vladno delo kot neuspešno ocenilo 78,9 odstotka vprašanih, zdaj tako meni 84,2 odstotka.

Podpora zrasla le NSi

Če bi bile volitve v nedeljo, bi največ glasov, 12,4 odstotka, dobila SD, pred SDS z 10,3 odstotka, sledili pa bi PS s 6,2 odstotka in SLS s šestimi odstotki glasov.

Omenjenih štirim strankam bi sledila DL s 4,2 odstotka, NSi s 3,7 odstotka in DeSUS z 2,1 odstotka glasov. Glede na januarsko merjenje se je podpora zvišala NSi, ostale stranke so beležile nižjo podporo. Največji padec, za tretjino, je beležila SD.

Za druge stranke bi volilo 1,9 odstotka vprašanih. 21,9 odstotka vprašanih je odgovorilo, da ne vedo, katero stranko bi volili, 31,2 odstotka anketiranih pa ne bi šlo na volitve. Januarja je bilo neodločenih 14,4 odstotka vprašanih, takšnih, ki ne bi šli na volitve, pa 23,9 odstotka.

Na lestvici priljubljenosti politikov je na prvem mestu predsednik države Borut Pahor zamenjal predsednika SLS Radovana Žerjava, ki je na drugem mestu.

Najbolje oblikovati novo vlado

Za razrešitev politične krize se zdi največjemu delu vprašanih najbolj koristno oblikovanje nove vlade; tako je odgovorilo 44 odstotkov vprašanih. Da bi bile za to najbolj koristne predčasne volitve, meni 36,4 odstotka vprašanih, da bi bilo najbolj koristno to, da ostane tako, kot je, pa meni 12,8 odstotka vprašanih. Da ne vedo, je odgovorilo 6,8 odstotka anketiranih.


Komentarjev 1
  • korisnik_5299 21:27 24.februar 2013.

    Te ankete so zapravljanje denarja! Priljubljenost že dolgo ni beseda, ki bi jo povezovali s politiki in političnimi strankami!