Slovenija
23 ogledov

Največ Slovencev bi volilo SD

Igor Lukšič Anže Petkovšek
Največ anketirancev bi podprlo Socialne demokrate, je pokazala anketa Episcentra. Na drugem mestu je SDS, na tretjem pa Pozitivna Slovenija

Socialne demokrate (SD) bi volilo 23 odstotkov Slovencev, kar je za štiri odstotke več kot prejšnji mesec, kaže anketa Episcentra. Na drugem mestu je z 20-odstotno podporo, kar je enako kot junija, SDS, PS pa je z 19 odstotki na tretjem mestu. Junija jo je podpiralo 17 odstotkov anketirancev.

Prvi trojici s šestodstotno podporo sledi NSi, ki je v minulih dveh mesecih pridobila tri odstotne točke. SLS bi tokrat volili štirje odstotki vprašanih (junija šest odstotkov), enako podporo pa ima tudi Državljanska lista (DL), ki je v primerjavi z junijem izgubila odstotno točko. DeSUS medtem ostaja pri treh odstotkih.

Polovica zagotovo proti SDS

Anketiranci so odgovarjali tudi na vprašanje, katere stranke zanesljivo ne bi volili, kjer je bilo možnih več odgovorov. Tako 50 odstotkov vprašanih ne bi volilo SDS, 33 odstotkov pa jih ne bi volilo PS. Sledijo jima NSi z 19 odstotki, DeSUS s 16 odstotki ter DL in SLS s po osem odstotki. Ob tem se je v primerjavi z majem za pet odstotnih točk zmanjšal delež tistih, ki ne bi volili SD, ki jih je zdaj 13 odstotkov.

Podpora vladi še naprej pada

Trend padanja podpore vladi se nadaljuje. Kot neuspešno je tokrat vlado ocenilo 70 odstotkov anketirancev, kar je tri odstotke več kot junija.

Telefonsko anketo je med 10. in 18. julijem na vzorcu 1.004 polnoletnih oseb opravila agencija Episcenter, naročnik raziskave pa je TSMedia.
Komentarjev 4
  • Pepe1 07:19 21.april 2014.

    Če hočete lepo in pošteno državo Slovenijo potem ne volite SDS, kdor posluša komentarje iz parlamenta poslance SDS je sam maščevalnost in sklici izrednih sej končno pa dajmo Tankota,ki se dela naj bolj pametnega za precednika vlade,Irglovo grdoba pa strašimo ...prikaži več otroke,da o butaste Jerovšku je pa škoda kaj napisati.Ko Janšo pred sodiščem objokavajo in govorijo da ga ljubijo kot sina bijaz dejal,če bi bil moj sin bi se ga sramoval,ker je več po sodiščik kot doma

  • primorka 23:01 23.februar 2013.

    Tudi ta je en velik gnoj. Pahorja je izpodrinil, zdaj mu pa leze v rit. Gniloba oguljena pokvarjena.

  • letalo13 00:33 22.julij 2012.

    ja še posebej študentje, ki morajo narediti izpit pri Lukšiču in delajo, kot novinarji ! pa kaj ste na glavo padli skupaj z strici iz ozadja