Slovenija
14 ogledov

Največ zaradi širokopasovnega omrežja

Občinski svetniki so soglasno podprli predlog proračunov za leti 2011 in 2012. ( Žurnal24 main
Naložbe. Naslednje leto jim bodo namenili 60 odstotkov proračunskih sredstev, leto pozneje pa okoli 34.

Občinski svetniki občine Mokronog - Trebelno so soglasno potrdili predlog proračuna za prihodnji dve leti. Prvi je na račun gradnje širokopasovnega omrežja visok 19,30, drugi pa 13,20 milijona evrov. Predlagani dejanski proračun pa je 5,60 milijona evrov za prihodnje leto in 3,80 milijona evrov za leto 2012. Naslednje leto je zaradi številnih naložb predvideno tudi zadolževanje v višini 600 tisočakov. “Glede na to, da smo proračun težko zapirali z vsemi željami in projekti, ki so v postopku realizacije, mogoče zadolžitev ne bo potrebna,” je pojasnila direktorica občinske uprave Mojca Pekolj.

Omrežje, vodovod, dvorana
Med največjimi naložbami v prihodnjih dveh letih so večnamenska dvorana, odprto širokopasovno omrežje in obnova vodovoda Mokronog. “Upam, da bomo športno dvorano dokončali v letu 2011, da bomo v večjem delu končali vodovod Mokronog in da bomo z odprtim širokopasovnim omrežjem v polnem zamahu gradnje,” je povedal župan 
Anton Maver.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.