Slovenija
154 ogledov

Največji dogodek za ljubitelje živali pri nas

festival za ljubitelje živali Anže Petkovšek
V Domžalah danes poteka največji dogodek za ljubitelje živali pri nas. Vstop je brezplačen.

Vreme nam gre na roko, živali so prispele, čakamo samo še vas, da se nam pridružitev v Češminovem parku v Domžalah, kjer bo do šestnajste ure popoldne potekal največji festval za ljubitelje živali pri nas.

festival za ljubitelje živali | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Obiskovalcev je že precej in še prihajajo,  seveda je največ radovednih otrok, ki se bodo poleg zabave veliko izvedeli tudi o odgovornem lastništvu živali. 

Sicer je poskrbljeno za veliko zabave, otroci jahajo konja, ti plemenite živali nam bodo čez nekaj časa pokazale, kako poteka dresura. Spet je velika gneča okoli terapevtskih živali.Sicer se otroci letos otroci družijo s  kokošmi, prijaznim pujskom, ježkom, činčilo in dihurčkov, ki se pustijo tudi pobožat.

festival za ljubitelje živali | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
festival za ljubitelje živali | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Težko je opisati vso to pestro dogajanje, ob tem povejmo še, da so otrokom na voljo še druge zabavne vsebine umetniki;, ki učijo obdelavo kamna, na voljo je brazplačno fotografiranje, lov na zaklad, dogodek bo tudi gurmansko obarvan. Na info točki Opla, kjer bodo na ogled tudi njihovi avtomobili, se bodo otroci preizkusili v pravilnem privezovanju kužka, na stojnici Argeta Junior pa jih čaka izobraževalni poligon.

Veliko pozornosti je namenjeni psom, lastniki se pogovarjajo z veterinarji, ob 10.00, 11.30, 13.00, 14.30 se lahko ogledate nudenje prve pomoči za psa.

festival za ljubitelje živali | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

festival za ljubitelje živali | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Strokovnjaki za nego psa  brezplačno strižejo kremplje, čistijo ušesa, naučili se bomo, kako čistimo analne vrečke, na sejmu je tudi brezplačna delavnica o masaži psov. 

Na voljo so zanimive pasje discipline, vaš pes se lahko preizkusi na primer v preskakovanju ovir in do 14h imate čas, da si ogledate zanimiv tekmo psov v delu z nosom

Seveda je na stojnicah ob poteh  na razpolago bogata ponudba pasje hrane, pribolškov in drugih izdelkov za psa. Že drugo leto zapored boste lahko vaše kužke peljete v pasji vrtec, da se preizkusijo v premagovanju različnih ovir, se naučijo novih trikov in se nadzorovano družijo z vrstniki.

festival za ljubitelje živali | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
festival za ljubitelje živali | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Kje parkirati?

Ker se Češminov park nahaja v središču Domžal, lahko domačini do dogodka pridejo peš. Vsem, ki se boste v Domžale pripeljali z avtom, pa svetujemo, da parkirate na velikem makadamskem parkirišču pri supermarketu Tuš in Zdravstvenem domu (Ulica Matije Tomca, 46°08'22.0"N 14°35'45.5"E). Od dogodka je parkirišče oddaljeno le pet minut počasne hoje.

V Domžalah je na voljo več manjših brezplačnih parkirišč, brezplačne so tudi modre cone, ki v nedeljo ne bodo časovno omejene. Nikar pa ne parkirajte tam, kjer to ni dovoljeno. Inšpektorji ne bodo počivali, čeprav bo nedelja. Parkirišč bo za vse dovolj, manjša parkirišča tik ob Češminovem parku pa bodo namenjena sodelujočim na sejmu. Poskrbeli bomo tudi za usmerjevalne table.

Vsi psi na dogodku morajo biti na povodcih, s seboj imejte tudi potni list z veljavnim cepljenjem. S seboj imejte tudi vrečko za pobiranje morebitnih iztrebkov. Na Sejmu za ljubitelje živali je pobiranje iztrebkov obvezno, psi pa morajo biti ves čas na povodcu.

Sejem, ki seveda ne bo samo sejem, je namenjen ljubiteljem živali, zato živali ne bomo vznemirjali. Prepovedano jih bo hraniti in se jih dotikati brez dovoljenja skrbnikov. Če bomo na sejem prišli s psom, poskrbimo, da ta ne skače v druge pse, čeprav bi se le igral. Na sejmu so namreč psi pomočniki, terapevtski psi in drugi delovni psi, ki jih ne smemo motiti brez dovoljenja skrbnikov.

Dogajanje na osrednjem prizorišču

9.30 - Odprtje dogodka s strani župana občine Domžale Tonija Dragarja, predstavitev velike pasje ute PAPY in društva HRTJI SVET9.40 - OPEL in Mr.Pet - za varen prevoz živali - prikaz in predstavitev

10.00 - Predstavitev in prikaz kinološke discipline Agility

10.30 - Predstavitev naše edine avtohtone pasme psa - kraških ovčarjev

10.45 - Kako nudimo psu prvo pomoč - delavnica z veterinarko

11.00 - Brezplačna delavnica masaže psov s terapevtko za živali

11.20 - Dresura s konji 

11.40 - Predstavitev čudovitih pasem psov

12.05 - OPEL in Mr.Pet - za varen prevoz živali - prikaz in predstavitev

12.15 - Šolanje psov

13.00 -Obedience

13.15- Intervjuji s strokovnjaki (istočasno s prikazom šolanja psov)

14.00 - Agility14.30 - Predstavitev s konji

14.45 - Predstavitev čudovitih pasem psov

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.