Slovenija
45714 ogledov

Največji dvig plač v zgodovini podjetja

slovenija 27.03.2012 denar, bankovci, Evro, finance, foto: Bostjan Tacol Boštjan Tacol
V Hoferju so danes napovedali, da bodo 1. januarja zaposleni prejeli povprečno 18 odstotkov višje plače, kar je največji dvig v zgodovini podjetja.

Ob zakonsko določenem dvigu minimalne plače so se v Hoferju odločili, da bodo zvišanja plače deležni vsi zaposleni, saj bodo tako "vzdrževali ustrezna razmerja med plačilnimi razredi".

"Zaposleni za 40 ur na teden bodo v letu 2020 prejeli plačilo, ki bo za kar 70,1 odstotka presegalo zakonsko minimalno plačo. Prodajalci, zaposleni za 30 ur na teden, bodo prejeli plačilo, ki bo za kar 27,6 odstotka presegalo minimalno plačilo za 40 ur/teden. Prodajalci bodo tako za četrtino krajši delavnik prejemali plačilo, ki je skoraj tretjino višje od minimalne plače," so sporočili iz podjetja.

V zvišanje so sicer všteli tudi regres, ki bo znašal kar 1700 evrov in ga bodo zaposleni dobili junija. Regres tako pomeni 142 evrov na mesec.

Pohvalili so se še, da zaposleni dobivajo najvišjo zakonsko določeno nadomestilo za prehrano (6,12 €/dan), maksimalno neobdavčeno povračilo stroškov za prevoz na delo (0,18 €/km), vplačilo v drugi steber pokojninskega zavarovanja in nagrado iz naslova poslovne uspešnosti.

"Sodelavke in sodelavci so tisti, ki ustvarjajo podjetje. Oni so zaslužni, da imamo na policah izdelke najvišje kakovosti in jih ponujamo po najnižjih cenah. Prav tako so prav zaposleni tisti, ki skrbijo, da v trgovinah vse poteka kot mora in da se kupci počutijo dobro. Pri dobrem delu jih želimo spodbujati in pomemben del te spodbude je seveda tudi odlično plačilo,« so pojasnili pri Hoferju.

Medtem, ko se je povprečna plača v zasebnem sektorju v Sloveniji od leta 2008 dvignila za 28,5 odstotka, se je sodelavcem v prodaji do leta 2019 dvignila za kar 45,4 odstotka. Rekorden dvig plač prihodnje leto pa bo rast plač v dobrih desetih letih dvignil na 65 odstotkov, so izračunali v podjetju. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 11
 • Vodokotlic 11:05 17.december 2019.

  Tudi imajo različno višino plače glede na poslovno enoto. Npr v enim zakotnem Hoferu dobiš precej manjšo plačo. kot npr v LJ. Dela pa je isto.

 • Avatar Lannilena
  Lannilena 00:03 17.december 2019.

  Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite >>> www.Bredhot.Com

 • srecnii 20:46 16.december 2019.

  V Hoferju imajo prodajalke ob nedeljah bistveno višjo urno postavko, se jim splača, ....me pa nekaj zmoti, dvig plač drugje skozi leto, pa še naj povejo, da se ej v zadnjih 15 letih vse za 150% podražil. !!!!!!!!!!!!!!

Sorodne novice