Slovenija
68 ogledov

Nakazila ni bilo

Stanislav Valant. Nino Verdnik
Terme Maribor. Preobrat. Ker ruski kupec ni dal kupnine, je dal Valant svoje nadzornike.

Stanislav Valant laže in zavaja delavce. Zakaj nas je držal v negotovosti, če je vedel, da ruski kupci nimajo denarja?” se je spraševal Kristijan Lasbaher, sindikalni predstavnik Term Maribor. Do včeraj bi moralo podjetje Platanus, za katerim se skrivajo ruski kupci, nakazati preostanek kupnine za Terme Maribor, vendar denarja ni bilo.

Valant, predsednik uprave NFD holdinga – večinskega lastnika Term Maribor –, je namesto že dogovorjenih novih nadzornikov, ki si jih je želel ruski kupec, na mesta postavil “svoje ljudi”. Tako so včeraj stare nadzornike Zorana Boškovića, Draga Naberšnika, Metko Kandrič in Aljošo Tomaža zamenjali Desa Katić, Mihaela Stopar, Miran Kraševec in Aleš Aberšek.

To še ne pomeni, da so ruski kupci od nakupa odstopili. Prodaja ni prekinjena, še je v teku,” je pojasnil Valant. Nekakšno aro, ki so jo tujci nakazali v višini nekaj več kot milijon evrov, pa je Valant označil kot “tveganje kupca”. Zakaj ni bil denar nakazan in ali Platanusa nakup več ne zanima, smo želeli vprašati tudi odvetnika Matjaža Kirbiša, ki je zastopnik kupcev, a je bil po telefonu kratek: “V zvezi s Termami Maribor ne bomo nič komentirali.”

“Zadolžili bodo podjetje”

Lasbaher, ki pravi, da delavci z razpletom niso zadovoljni, pa opozarja na nov morebitni scenarij. “Kaj hitro se lahko zgodi, da bo lastnik NFD, ki nujno potrebuje denar, do konca zadolžil Terme Maribor, ki zdaj dobro poslujejo. To pa ne pomeni nič druga kot izčrpavanje podjetja. Velik človek se tako igra z malimi ljudmi – nami, delavci,” je opozoril Lasbaher.

Komentarjev 1
  • jaki 08:28 23.oktober 2011.

    eden največjih pokvarjencev in lopovov v našem prostoru je tale valantova baraba.