Slovenija
122 ogledov

Naleteli so na prijazen odziv

Vanji Švajger je dolgoletno prostovoljstvo prineslo možnost redne zaposlitve. Že Žurnal24 main
Prostovoljci. Dejavnosti v duhu prostovoljstva lahko prinesejo tudi redno zaposlitev.

“Mednarodni dan prostovoljstva mladih smo počastili na poseben način, čeprav dejavnosti, namenjene promociji prostovoljstva, potekajo skozi vse leto,” pravi Tina Cigler, koordinatorka projektov pri Društvu za razvijanje prostovoljnega dela (DRPD) Novo mesto, in dodaja: “K sodelovanju smo povabili vse lastnike in najemnike prostorov na Glavnem trgu ter jih pozvali, naj ponudijo prostor za plakat, ki je bil na nedavnem natečaju izbran kot najučinkovitejši. Odziv je bil zelo dober.”

Plakatna akcija je del projekta Izključi revščino – vključi se!, ki ga v sklopu dejavnosti evropskega leta boja proti revščini in socialni izključenosti podpira Urad Vlade RS za komuniciranje. Na DRPD Novo mesto pa se bo v kratkem zaposlila 25-letna Vanja Švajger, ki je prostovoljka že enajsto leto. Ponujala bo učno pomoč otrokom migrantom in pomagala pri ustvarjalnih delavnicah. “Prostovoljno delo mi je dalo možnost pridobivanja izkušenj, poznanstev in osebnega razvoja. Žal se mladi pomena prostovoljstva še vedno premalo zavedajo,” pravi Švajgerjeva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.