Slovenija
35 ogledov

Namesto Mr. Muscola preračunljivost

Seja sveta DL Saša Despot
Razkol v Viratnovi stranki vse očitnejši. Šušteršič v odstopni izjavi piše, da postaja DL vse bolj stranka politične preračunljivosti.

"Če v sredo vlade ne bi podprli, bi kmalu prišlo do predčasnih volitev in na njih bi odšli kot tista stranka, ki je ljudem omogočila, da ponovno odločajo o svojih predstavnikih in pospešijo proces čiščenja slovenske politike," piše nekdanji finančni minister Janez Šušteršič v odstopni izjavi z mesta podpredsednika DL, ki jo je stranka poslala svojim članom. Namesto tega DL po njegovi oceni postaja vse bolj stranka politične preračunljivosti, ki ji njeni partnerji težko zaupajo in katere ravnanja so nepredvidljiva.

Spomnimo, da je stranka v februarju predstavila paket sedmih zakonov "za višje standarde politične kulture", ki so jih poimenovali po čistilnem sredstvu za odtoke. "Sodelavci, s katerimi smo te zakone pripravljali, so ta paket poimenovali kar Mister Muscolo, ker gre za prepotrebno (o)čiščenje slovenske politike," je takrat dejal Gregor Virant.

Nezaupnica njegovemu delu

Virantovo odločitev, da v koalicijski pogodbi podpre rešitve, ki jim je izrecno nasprotoval, Šušteršič razume kot nezaupnico svojemu delu. Koalicijska pogodba je po njegovi oceni na področju reševanja slabih bančnih terjatev popolnoma nedorečena, stališča kandidata za finančnega ministra nam niso znana, skromne obljube glede privatizacije, ki bi lahko bile sredstvo za pritegnitev tujih naložb, pa so neprepričljive.

V stranki ima somišljenike

Kot pravi je na sredini seji sveta stranke, ko so odločali o vstopu v koalicijo, vse to pojasnil, njemu enaka stališča je zavzel tudi odbor za finance. "Ker se je svet vseeno odločil za vstop v vlado, bo DL soodgovorna za ekonomsko politiko, ki lahko pripelje celo do prošnje za mednarodno finančno pomoč."

Odločitev za vstop v koalicijo za Šušteršiča pomeni zanikanje etičnih standardov, ki jih je DL postavila kot pogoj za sodelovanje, iz stranke pa, kot pojasnjuje, ni izstopil, ker v njej še najde politične somišljenike. V svetu stranke jih namreč izmed 22 devet ni bilo za vstop v koalicijo.

Od začetka nasprotoval

Znano je, da je nekdanji finančni minister od vsega začetka nasprotoval vstopu DL v koalicijo Alenke Bratušek. Precej oster do programa nove koalicije in ministrske sestave je bil v luči reševanja finančnih in gospodarskih težav države danes v svojem blogu oster tudi ekonomist Jože P. Damijan.

Komentarjev 7
  • Igor Golob 07:54 17.marec 2013.

    tak se jim je mudilo rušit Janšo,da so na zamrznjega pingvina jankovića čisto pozabili,jaz temu pravim čista levičarska histerija

  • mph 21:51 16.marec 2013.

    Prej ko se pobere iz DL, bolje bo za DL.Glede na njegove nazore in vse ostalo bo najbolje, da gre Šušteršič lepo k Majerju. Takih so tam zelo veseli.

  • titty 20:02 16.marec 2013.

    Si ovela vrtnica, ki jo je zapustil spomin in zato klatiš neumnosti!