Slovenija
20 ogledov

Namesto osem jih je iz kombija izstopilo 12

Šola Anže Petkovšek
Inšpektor umaknil nehomologirano in tehnično neizpravno vozilo.


Inšpektorja za cestni promet sta med inšpekcijskim nadzorom prevoza otrok OŠ Ivana Tavčarja v Gorenji vasi ugotovila, da je voznik uporabljal nehomologirano in tehnično neizpravno vozilo.

Vozilo je bilo registrirano za prevoz največ osmih ljudi (voznik in osem potnikov), pred šolo pa je iz njega izstopilo 12 otrok. Tudi zavarovanih je bilo le devet ljudi.

"Po vpogledu v register motornih vozil je inšpektor ugotovil, da je bilo vozilo predelano. Dodatno so bili vanj vgrajeni štirje sedeži, a dodelava ni bila homologirana oz. vpisana v register in prometno dovoljenje," je pojasnil Ervin Tomšič, v. d. direktorja inšpekcije za cestni promet.

Zaradi suma, da vozilo ni tehnično brezhibno, je bil odrejen izredni tehnični pregled, na katerem so poleg navedenega ugotovili naslednje pomanjkljivosti: motor pušča olje, gasilnemu aparatu je potekel rok, leva zadnja pozicijska luč ne deluje.

Inšpektorja sta vozilo izločila iz prometa oz. prepovedala njegovo nadaljnjo uporabo. Prevozniku je bilo naloženo plačilo globe v višini 5.000 evrov, vozniku oz. odgovorni osebi pa 500 evrov.

Komentarjev 6
  • mirac 21:34 04.oktober 2013.

    Se strinjam s tabo.

  • mirac 21:33 04.oktober 2013.

    Na javnih razpisih (in izvajanje šolskih prevozov se sklepa na tak način) je merilo najugodnejši ponudnik, to morate vedeti. Vse ostalo nima takšne veljave.

  • mirac 21:32 04.oktober 2013.

    Zagotovo je zmagal na javnem razpisu z najugodnejšo (beri najcenejšo) ponudbo, nihče pa se ne vpraša kaj pa varnost potnikov. Žal je tako. Privatniki vozijo s takimi vozili, z večinoma upokojenimi vozniki, ko pa pride do nesreče, pa letijo opazke ...prikaži več na vse prevoznike. Podrobno bi morali vzeti pod drobnogled vse privatike, ki vozijo potnike, pa boste videli, da imajo nekateri več avtobusov, zaposlenega pa samo enega voznika. Ostali so upokojeni vozniki, plačila takih preozov pa se v veliki meri ivršijo kar "na roko", davek se ne odvede, pa smo spet tam, ko govorimo, kdo in če plača vse dajatve državi. takile prevozniki zagotovo nič.