Slovenija
61 ogledov

Namesto pomoči dobil kazen

Tujemu državljanu, ki je na Miklošičevi ulici padel in se poškodoval, so policisti, namesto da bi pomagali, napisali kazen. Izvedli smo standardni postopek, so odgovorili. Na rešilca čakali 50 minut.

Včeraj smo pisali o kolesarju, ki je v petek zvečer na Miklošičevi ulici v Ljubljani padel in se poškodoval. Po pisanju naše bralke si je tuji državljan ob padcu odrgnil nogo in se udaril v desno stran trebuha, imel pa je tudi težave z dihanjem.

Policisti, ki so prispeli na kraj dogodka, so po besedah bralke poškodovancu namesto prve pomoči ponudili opravljanje alkotesta, "čeprav se je kolesar tresel, imel bolečine v trebuhu, težave z dihanjem in ni kazal znakov vinjenosti". Bralka še dodaja, da so policisti poškodovancu napisali kazen zaradi neprilagajanja cestnim razmeram.

Lani je na cestah PU Ljubljana umrlo šest kolesarjev, 332 jih je bilo poškodovanih. Od 384 prometnih nesreč so jih
kolesarji povzročili 140. Najpogostejši vzroki so nepravilna stran oziroma smer vožnje (med drugim tudi vožnja po kolesarski stezi v nasprotno smer), neprilagojena hitrost in neupoštevanje pravil prednosti. Letos so
na cestah PU Ljubljana umrli že trije kolesarji.

Policija: "Izvedli smo standardni postopek"
"V petek okoli 20.15 je bila policija obveščena o prometni nesreči kolesarja v križišču Miklošičeve in Tavčerjeve v Ljubljani. Na kraju so policisti ugotovili, da je 38-letni kolesar padel s kolesom. Izvedli so postopek, ki je predviden za tovrstne primere (ogled kraja, preizkus alkoholiziranosti ...). Kolesar je v prometni nesreči dobil lažje telesne poškodbe," so nam danes zatrdili na PU Ljubljana.

Na rešilca čakali 50 minut
Bralka je obenem zapisala, da so morali rešilca poklicati kar dvakrat. "Po ponovnem klicu se je čez dobrih petdeset minut le pojavil reševalec in kolesarja odpeljal v bolnišnico," konča.

"Absolutno prednost pred vsemi imajo primeri utopitve, prenehanje dihanja, močne krvavitve in zastoj srca. Ostala posredovanja so odvisna od položaja in razpoložljivosti reševalnih vozil,"
nam je povedal vodja izmene reševalne postaje UKC Ljubljana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.