Slovenija
34563 ogledov

Namesto srečanja z Janšo dobil sporočilo, da ga ne bo, ker je Urška dežurna

Krkovič Ma. K.
Tone Krkovič je po današnji košarici s strani Janeza Janše izstopil iz Združenja za vrednote osamosvojitve (VSO), kjer je bil sicer tudi podpredsednik.

Kot je moč razbrati iz zapisa Toneta Krkoviča v izstopni izjavi, bi se ob dnevu 1. brigade slovenske vojske v Kočevski Reki morali sestali štirje ključni člani Združenja za vrednote osamosvojitve (VSO): predsednik Lojze Peterle, Janez Janša, Igor Bavčar in Tone Krkovič. Ker je nekdanji slovenski premier Janša sporočil, da ga na sestanek ne bo, je Krkovič danes javnost seznanil s tem, da izstopa iz omenjenega združenja. 

"Podpisani Tone Krkovič z današnjim dnem (17.12.2022) nepreklicno izstopam iz članstva Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve (VSO) in s tem tudi odstopam kot podpredsednik Združenja VSO in član predsedstva Združenja VSO," je sporočil v izstopni izjavi, ki jo povzema STA. 

Nagovor Roberta Goloba evropskemu parlamentu v Strasbourgu. Slovenija Enak sestanek kot Janša opravil tudi Golob, le da ga bolj skriva

Nadalje je pojasnil, kaj ga je pripeljalo do tega, da je izstopil. "Ker mi je Lojze Peterle, predsednik VSO še do včeraj zvečer zagotavljal, da se bomo danes, po proslavi v Kočevski Reki, na določeni lokaciji, na osem oči usedli štirje možje iz tistega časa in si, kot se za soborce vojne za Slovenijo spodobi, na ta pomemben simbolni dan temeljito nalili "čistega vina"… Namesto sporočila o izbrani lokaciji pa sem od predsednika Peterleta prejel sporočilo, da 'Janeza ne bo, ker je žena dežurna…' Enostavno, ne grem se več!" je zaključil. Krkoviča je sicer zmotilo tudi to, da je na proslavi, ki jo vsako leto pripravljajo v Združenju VSO, kot slavnostni govornik nastopil Jelko Kacin

Denar, štetje denarja Slovenija Janša bi vam dal 29 evrov višjo plačo, Golob le 11 evrov

Danes sicer mineva 32 let od prvega postroja teritorialne obrambe. 17. decembra 1990 so namreč slovenske oblasti v Kočevski Reki organizirale prvi javni postroj enote oboroženih sil novo nastajajoče države, iz katere se je pozneje izoblikovala 1. specialna brigada MORiS kot prva popolnoma poklicna enota vojske.

"Persona non grata"

Krkovič je danes združenju poslal svojo odstopno izjavo s funkcij člana predsedstva in podpredsednika združenja VSO. Kot je razvidno iz izjave, ki jo je Krkovič med drugimi posredoval tudi STA, je med razlogi za odločitev navedel, da je bil pod vlado Janeza Janše za Slovensko vojsko označen za "človeka s ceste". Kot pravi, je potem, ko je v družbi Gen-I postal sodelavec sedanjega premierja Roberta Goloba, takrat direktorja uprave Gen-I, in ko je "stopil aktivno v bran 'depalovaškemu naskoku'", v vodilnih strukturah VSO, postal "persona non grata".

To so po njegovih besedah posamezniki in skupine članov VSO manifestirali na različne načine. Najbolj ga je prizadelo septembra letos na slavnostni seji predsedstva in proslavi na Pristavi, ko se člani predsedstva niso hoteli usesti zraven njega, že prej je na sedežu VSO na sejah predsedstva "obsedel sam".

"Vse to počno ljudje, ki so (verjetno večinoma) člani SDS," pravi Krkovič in dodaja, da jim je na seji predsedstva "pokazal smer" prav predsednik SDS Janez Janša.

Komentarjev 22
  • Avatar VINOVERITAS
    VINOVERITAS 20:12 19.december 2022.

    Kdo je kriv za smrt g. Merlaka med vojno za Slovenijo????!!!!???? Janša je za RTV takrat izjavil, da je z Merlakom vse dogovorjeno za prestop v SLO TO!!!!! Naslednji dan so ga sestrelili!!!! Kdo je takrat komandiral s Slovensko TO????!!!???? ...prikaži več? Po moje je ta krivec, oz. morilec g. Merlaka!!!!!!! Pahor pa sedaj odlikuje morilce!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!SRAMOTA!!!!!!!!!!!!!!🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇

  • Kmodri 20:24 18.december 2022.

    Končno je spregledal JJ! Bravo!

  • Pierre 10:40 18.december 2022.

    Da bi si nalili čistega vina??? Verjetno brozge... Grobarji Slovenije!!!!