Slovenija
5 ogledov

Napad na fotoreporterko

Krajani Črne vasi so se v torek pozno zvečer tako uprli načrtu, da bi jim prekop Žurnal24 main
Med sinočnjim protestom krajanov v Črni vasi na Ljubljanskem barju je eden izmed protestnikov napadel fotoreporterko časnika Finance.

Fotoreporterka Irena Herak je v Črni vasi opravljala svoje delo, ko jo je eden izmed protestnikov brez razloga napadel. "Napadalec je našo kolegico udaril, ji uničil fotografsko opremo, razbil mobilni telefon in dlančnik," so sporočili iz časnika Finance. Od organov pregona zato pričakujejo "odločno delovanje in učinkovito ukrepanje". Policija je napad že potrdila.

 "Znašanje nad novinarko, napad nanjo osebno in na njeno delo, ki ne more biti ne razlog ne povod za nezadovoljstvo prizadetih krajanov Barja, odločno obsojamo. Vsaka vrsta nasilja je v civilizirani družbi nedopustna. Tako bi moralo biti tudi v Sloveniji. Napad na novinarja, ki svojega dela ne more strokovno opravljati za štirimi stenami novinarske redakcije, z varne in udobne razdalje, ampak družbeno pomembne teme beleži na terenu, na kraju dogodka, med ljudmi, ne glede na okoliščine, pa je posebej nedopustno dejanje," še sporočajo iz Financ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.