Slovenija
5112 ogledov

Napad na sodnico: policija izpustila osumljenca

Hiša sodnice Jure Banfi, mariborinfo.com
V preiskavi napada na mariborsko sodnico policija izpustila pridržanega.

Pridržani naj bi bil njen partner, saj je bil osumljenec pridržan v hišni preiskavi, ki je v petek potekala v njuni domači hiši. 

Iztekel se je namreč 48-urni rok, kolikor lahko največ traja policijsko pridržanje, v tem času pa mora policija zbrati dovolj dokazov za kazensko ovadbo, da lahko preiskovalnemu sodniku za osumljenca predlagajo pripor, sicer pa ga morajo izpustiti. Kot danes na svoji spletni strani poroča časnik Večer, se tožilstvo ni odločilo, da bi zanj zahtevalo pripor, zato ga policisti niso privedli k dežurni sodnici slovenjegraškega sodišča, temveč so ga izpustili. Ostaja pa, kot so izvedeli pri Večeru, osumljen vpletenosti v poskus umora. 

Ali je edini osumljeni za napad, ni znano. 

Intenzivna preiskava napada na mariborsko sodnico Danielo Ružič se tako nadaljuje. Policisti so dejali, da še nimajo dokončnega odgovora, ali je bil napad povezan z njenim zasebnim življenjem ali delom. Policija je opravila več pogovorov s sorodniki, sodelavci in sosedi sodnice. "Dosedanje ugotovitve preiskave še niso dale odgovorov na vsa vprašanja, zato jih ne moremo podrobno pojasniti," je dodal. 

Minulo nedeljo je nekdo malo po polnoči pred domačo hišo napadel sodnico Danielo Ružič. Pretepli naj bi jo s predmetom, neuradno naj bi šlo za kij. Sodnico so po napadu s hudimi poškodbami prepeljali v bolnišnico, kjer je na zdravljenju. 

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 2
  • Avatar Leon
    Leon 06:42 24.junij 2019.

    Kaj pa pripor zaradi ponovitve dejanja ? Nekatere so zapirali za manjša kazniva dejanja .

  • kapibara1 15:31 23.junij 2019.

    Ni še rešen !! Upam, da mu niso kaj podtaknili.... kot Magajni- Rotarju- Noviču.. itd..